Bernard Gunter Foto: HENNING KAISER / AFP / Profimedia

Prošlo je šest godina od kada je Marko L. (36) napao Bernarda Gintera, generalnog direktora nemačke kompanije "Inogi", a sada je izrečena presuda - 11 godina zatvora za Srbina.

Sudija nije imao nikakvu dilemu oko donošenja presude jer je ranije osuđen Nuri T. (43), njegov saučesnik u zločinu, preneo je nemački „Bild„. Marko je osuđen zbog toga što je planski unakazio žrtvu jer joj je sipao sumpornu kiselinu (75 odsto rastvora) u lice, ali odluka, kako prenosi ovaj nemački list, i dalje nije konačna.

PROČITAJTE JOŠ

Marko L. i Nuri T (43) su zajedno planirali i izvršili delo kada su 4. marta 2018. godine napali Gintera dok je džogirao u blizini kuće. Polili su ga sumpornom kiselinom po licu i zbog toga je zadobio opekotine drugog i trećeg stepena.

Nurija je policija uhapsila pre tri godine u Belgiji, a avgusta sledeće godine je osuđen na 12 godina zatvora.

Marko je prvi put priveden još 2019. godine u Kelnu tokom takmičenja u rvanju, ali je isrpva bio pušten zbog nedostatka dokaza.

Ubrzo je ponovo uhapšen i osuđen na 11 godina zatvora zbog nanošenja teških telesnih povreda.

„U mojim snovima sam zdrav 90 odsto vremena. Da nisam isprao kiselinu, ništa mi ne bi ostalo od lica“, rekao je Ginter, između ostalog, na svedočenju povodom nastupa.

Danas je menadžer u finskoj kompaniji „Fortum“ sa više od 19.000 zaposlenih.

BONUS VIDEO Dodavanja Ćavija Simonsa su čista umetnost

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare