Foto: EPA-EFE/ROBERT GHEMENT

Strašne optužbe.

Olimpijski šampion Jakob Ingebrigtsen optužio je zajedno sa braćom, oca Gjerta Ingebrigtsena, za fizičko nasilje i zlostavljanje.

Norvežanin je sve to uradio u kolumni koja je objavljena u novinama „VG“. Otac je odmah sve optužbe negirao, dok se u sve umešala odmah i policija.

PROČITAJTE JOŠ

Gjertu je nedavno oduzeta mogućnost da bude član Norveške na Svetskom dvoranskom prvenstvu u Glazgovu i Olimpijskim igrama 2024. u Parizu.

„Kada smo prekinuli s Gjertom, mislili smo da ćemo moći rešiti situaciju na miran način, bez spominjanja temeljnih okolnosti. Sada shvatamo da to nije moguće. Ova se stvar toliko rasplamsala i imala je toliko velike posledice da osećamo odgovornost da je raščistimo. Odrasli smo uz oca koji je bio vrlo agresivan, nadzirao je naše ponašanje, a za vreme našeg odrastanja je koristio fizičko nasilje i pretnje. Još uvek osećamo nelagodu i strah koji je u nama od detinjstva. Nekako smo to prihvatili. Živeli smo s tim i u odrasloj dobi smo krenuli dalje. Barem smo tako mislili. Ali pre dve godine, ista agresija i fizičko kažnjavanje opet su se pojavili. Bila je to kap koja je prelila čašu. Pre dve godine bilo nam je dosta. Tog trenutka odlučili smo raskinuti s ocem. Tada je takođe postalo nemoguće nastaviti s njim kao trenerom“, stoji u kolumni.

Jakob je Olimpijski šampion iz Tokija na 1500 metara, na Svetskim prvenstvima u Judžinu i Budimpešti je bio najbolji na 5000 metara, dok je na Evropskim šampionatima na 1500 i 5000 bio prvi 2018. u Berlinu i 2022. u Minhenu.

BONUS VIDEO Teška povreda hrvatskog rukometaša

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar