FOTO TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ/ bs

Predsednik Svetske rvačke federacije i istaknuti srpski sportski radnik Nenad Lalović ponovo je reizabran za člana Međunarodnog Olimpijskog komiteta.

U članstvo MOK-a Lalović je prvi put izabran 2015. godine, a na sednici koja je održana u Mumbaiju, Lalović je dobio novi osmogodišnji mandat.

Zanimljivo je istaći da je Lalović prvi predsednik Svetske rvačke federacije koji je postao član MOK-a, a dao je nemerljiv doprinos da rvanje svih ovih godina ostane u porodici olimpijskih sportova kroz temeljan ribrending i modernizaciju rvanja kao sporta.

PROČITAJTE JOŠ

„Privilegija je biti deo Međunarodnog Olimpijskog komiteta. Počastvovan sam kontinuiranom podrškom članova MOK-a. Sa velikim zadovoljstvom nastaviću da radim i doprinosim daljim uspesima olimpijskog pokreta“, konstatovao je Lalović.

On je 2018. godine prvi put izabran i za člana Izvršnog odbora Međunarodnog Olimpijskog komiteta, a na tu funkciju reizabran je 2022. godine. Jedini je Srbin u istoriji koji je tako visoko pozicioniran u MOK-u.

„Velika je čast i što reprezentujem našu rvačku porodicu u MOK- u i olimlijskom pokretu. Rvanje je sport koji vas uči mnogim stvarima, i sve to meni lično daje dodatno samopouzdanje da sve te vrednosti na pravi način iskoristim u svom radu kako bih dao što je moguće veći doprinos u razvoju MOK-a u budućnosti“, zaključio je Lalović.

BONUS VIDEO Teška povreda hrvatskog rukometaša

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar