Foto: Tanjug/Kittinun Rodsupan

Trojica vozača u trci za titulu.

Portugalac Migel Oliveira pobedio je na trci za veliku nagradu Tajlanda koja je ostala u senci borbe za titulu prvaka u generalnom plasmanu.

Drugi je bio Džek Miler, a treći Frančesko Banjaja. Aktuelni šampion i lider u ovogodišnjem šampionatu Fabio Kvartararo je završio tek 17 i nije osvojio ni bod.

PROČITAJTE JOŠ

Zbog toga je Banjaja prišao na samo dva boda Kvartararu pa se u poslednje tri trke sezone očekuje velika borba za titulu.

Ne treba iz kombinacije otpisati ni vozača Aprilije Aleša Espargara koji je završio na 11. mestu i ima 20 bodova zaostatka za liderom.

Trka u Tajlandu je bila inače odložena zbog velike kiše. Padavine su se smirile i čak je do kraja trke ponegde asfalt bio suv tako da je ipak bilo prilike da se vozi svih 25 krugova.

Vozač koji je imao pol poziciju Marko Beceki je odmah imao problema na startu a popularni kišni čovek“, Džek Miler je najpre poveo u trci kada je Beceki izgubio ritam, ali ga je ubrzo pretekao Migel Oliveira.

Portugalac je do kraja održao svoju prednost, a Džek Miler nije imao brzinu da ga prati.

Četvrti je bio Žoan Zarko, a peti Mark Markes. Španac je tri kruga pre kraja bio blizu Banjaje, probao je da ga napadne ali kako je izašao preširoko Zarko je to iskoristio i pozicionirao se na četvrto mesto.

Aleš Espargaro je takođe imao odličnu trku iako je imao kaznu dugog kruga, ali je na kraju završio 11. Pred kraj je probao da stigne i do desetog mesta ali je Aleš morao da se zadovolji svojim rezultatom.

BONUS VIDEO Brutalan pad sa motora, Espargaro jedva ustao

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar