Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije
Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije; Foto: FIVB

Nastavlja se borba Srbije za odbranu titule prvaka sveta.

Odbojkašice Srbije sjajno su završile prvu fazu po grupama na Svetskom prvenstvu u odbojci i u meču za prvo mesto deklasirali favorizovane Amerikanke sa 3:0 u setovima. To je izabranicama Danijelea Santarelija donelo prvo mesto i maksimalan broj bodova u narednoj fazi.

PROČITAJTE JOŠ

Po četiri tim iz svake grupe su prošli dalje, a preneti su bodovi iz međusobnih duela, pa naše devojke sa maksimalnih devet ulaze u narednu fazu i grupu od osam ekipa.

U novoformiranoj grupi F će četiri najbolje ići u četvrtfinale, a Srbija će prvi meč igrati sa domaćinom Poljskom od 20.30 u utorak spektaklu pred punim tribinama.

Poljakinje su prenele četiri boda i već su doživele dva poraza, a isto toliko bodova je prenela i Dominikanska republika protiv koje igramo u sredu od 19 časova.

Potom sledi dan pauze i okršaj u petak od 15 časova protiv selekcije Tajlanda koja ulazi u drugu fazu sa pet bodova, a poslednji meč će odigrati u subotu od 17.30 protiv selekcije Turske koja takođe ima pet bodova iz prve faze.

Odbojkašice imaju veliku šansu da završe kao prve u grupi, a po sistemu takmičenja rivalke u četvrtfinalu bi im bile četvrtoplasirane iz iste grupe.

U grupi E druge faze, u Roterdamu, će igrati Italija, Holandija, Belgija i Portoriko iz A grupe i Kina, Brazil, Japan i Argentina iz D grupe.


Raspored mečeva Srbije u drugoj fazi

4.10 Srbija – Poljska 20.30

5.10 Srbija – Dominikanska republika 19.00

7.10 Srbija – Tajland 15.00

8.10 Srbija -Turska 17.30

BONUS VIDEO Tijana Bošković nakon velike pobede protiv Amerike

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar