Foto: Printscreen Youtube / Life Boxing

Turski bokser Džem Kilič pronađen je mrtav neposredno pred Novu godinu, a o tome je izvestio i Bokserski savez Turske.

Kilič je bio 29-godišnji bokser u srednjoj kategoriji i smatran je perspektivnim, dok se kao uzrok smrti navodi predoziranje.

PROČITAJTE JOŠ:

Tačnije, sumnja se da je to uzrok, jer kako piše Boxing Scene, nekoliko godina se mladi borac borio sa zavisnošću i zloupotrebom opijata.

„Čuli smo vest o smrti jednog od naših nekadašnjih reprezentativnih boksera. Insistiramo na strpljenju i želimo mir ožalošćenoj porodici, neka on počiva u miru“, rekao je Ejup Gozgec, predsednik Bokserskog saveza Turske.

Kilič je rođen 1994. godine u Nojštadu u Nemačkoj, ali se sa 19 godina preselio u Sjedinjene Države gde je u širem krugu Los Anđelesa trenirao i živeo u Šerman Ouksu.

Profesionalni debi je imao decembra 2014. u Glendejlu u Kaliforniji, a prvi poraz je doživeo tek posle 14 pobeda i to od Terensa Kroforda pred pandemiju koronavirusa 2020.

Od tog trenutka je imao još tri pobede, ali nije se borio od avgusta 2022. godine i ispostaviće se karijeru završio sa skorom 17-1, od čega je 11 pobeda bilo nokautom.

„Nikad nisam mislio da ću pisati ovako nešto. Ja sam u šoku. Počivaj u miru, Džeme. Prvi borac koji je rizikovao sa mnom, neko ko se preselio iz Nemačke u SAD, živeo sa mnom sedam godina i bio je deo moje porodice. Oni koji znaju, znaju. Uvek smo bili jedan uz drugog, imali smo uspona i padova, a stvari nisu uvek bile kako treba, ali uspomene ostaju i ne blede. Uvek ćeš biti upamćen, u rat smo išli zajedno“, napisao je Šejn Šapiro, bokserski agent u usponu.

BONUS VIDEO: Novopazarska kik bokserka „srebrna“ na Svetskom prvenstvu: Saida se porodila i posle samo četiri meseca otišla da se bori u Španiju

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar