Rafael Nadal Foto: Dubreuil Corinne/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Dobar žreb u Brizbejnu.

Španski teniser Rafael Nadal, koji se nije takmičio skoro godinu dana, igraće protiv kvalifikanata u prvom kolu ATP turnira u Brizbejnu, gde se vraća i Japanka Naomi Osaka. Ime protivnika 37-godišnjeg bivšeg igrača sveta, osvajača 22 grend slem turnira, biće poznato naknadno, a kvalifikacije bi trebalo da se završe u subotu popodne.

Među igračima koji se trenutno takmiče u ovoj kvalifikacionoj fazi su Austrijanac Dominik Tim i Argentinac Dijego Švarcman, koji su svojevremeno bili među deset najboljih tenisera sveta. Nadal, koji je dobio vajld kard za turnir u Brizbejnu, nije igrao od poraza na Otvorenom prvenstvu Australije u januaru 2023. godine, nakon čega je bio podvrgnut dvema operacijama kuka koje su ga ostavile van terena i umalo okončale karijeru.

PROČITAJTE JOŠ

Ukoliko bude uspešan u 2. rundi će igrati protiv boljeg iz meča Karacev (Rusija) – Kubler (Australija).

Njegovi potencijalni protivnici u četvrtfinalu su Imber ili Tompson, u polufinalu Dimitrov, Mari ili Ečeveri, dok bi u potencijalnoj borbi za pehar, njegovi rivali mogli da budu Rune, Šelton, Korda…

„Osećam se dobro. Neću da se žalim, osećam se mnogo bolje nego što sam mogao da se nadam pre mesec dana, ali po mom mišljenju, danas je nemoguće razmišljati o pobedi na turniru. Ništa nije nemoguće, ali za mene je pobeda samo biti ovde“, rekao je Nadal uoči starta turnira.

BONUS VIDEO Kad insekti napadnu Rafaela Nadala

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare