Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Srbija je odigrala jedan od najlošijih utakmica ove godine

Vaterpolisti Srbije poraženi su od Mađarske sa 7:16 u meču drugog kola grupe D Evropskog prvenstva u Splitu.

PROČITAJTE JOŠ:

Srbija je bila konkurentan rival samo na početku utakmice, prva četvrtina je završena rezultatom 2:3, ali su Mađari ubrzo nakon toga „dodali gas“, uspostavili kontrolu i stekli nedostižnu prednost.

„Delfini“ su u napadu bili poprilično „raštimovani“, a u odbrani smo dozvoljavali mnogo lakih kontri Mađara.

Najefikasniji u timu Mađarske bio je Kristijan Manherc sa četiri gola, dok su Danijel Anđal i Akoš Konarik imali po tri pogotka.

U timu Srbije se niko nije posebno isticao, iako su Strahinja Rašović i Radomir Drašović postigli po dva gola.

U prva dva minuta utakmice obe ekipe su bile praktično bezopasne u napadu, pa nije bilo golova. Dimitrije Rističević je upisao nekoliko odbrana za Srbiju, ali je Konarik ipak uspeo da ga savlada i načne mrežu našeg tima.

Strahinja Rašović je odgovorio i izjednačio, ubrzo je postigao i drugi gol, ali su Mađari preko Erika Buriana i Gergelija Buriana stigli do prednosti od 2:3, koju nisu ispuštali.

PROČITAJTE JOŠ:

Ni početkom drugog dela Srbija nije uspela adekvatno da odgovori na agresivnu igru Mađara u odbrani, koji su ih terali daleko od gola. Nije bilo timske igre, dobrih dodavanja i uplivavanja, pa su se Mađari korak po korak „udaljavali“ i sticali sve osetniju prednost.

Koliko je bio loš napad Srbije najbolje svedoči podatak da u drugom periodu nije postignut nijedan gol, dok su za Mađarsku pogađali Manherc čak tri puta i jednom Nađ za 2:7 na poluvremenu.

Srbija je pravila i mnogo faulova u napadu, stoga veliki broj akcija nije ni uspela da završi šutom. Mađari su bili odlični u kontranapadima, a Konarik je situacije jedan na jedan rešavao bez problema.

Mađari su bili gotovo besprekorni i u situacijama kada su imali igrača više u bazenu, pa je na kraću trećeg perioda rezultat bio 4:11.

Srbija je u poslednjoj deonici bila nešto bolja u napadu, do gola je stigao i Ognjen Stojanović, ali su Mađari održavali prednost i nisu popuštali nijednog momenta. Anđal je postigao gol na minut i po pre kraja i postavio konačnih 7:16.

Izabranici Dejana Savića nakon dva kola imaju pobedu i poraz, dok su Mađari ostvarili dva trijumfa i obezbedili plasman u četvrtfinale Evropskog prvenstva.

Srbija će nakon ovog poraza u narednu fazu proći sa drugog mesta, te će morati da igra u osmini finala. „Delfini“ će u poslednjem kolu grupne faze igrati protiv Slovenije (2. septembar, 12 sati), dok će Mađarska odmeriti snage sa Izraelom.

I na ovom velikom takmičenju podrška našoj podmlađenoj reprezentaciji je UNIQA – zvanično osiguranje vaterpolo tima Srbije.

Grupa D, 2. kolo, rezultati:

Srbija – Mađarska 7:16

Slovenija – Izrael 5:9

Standings provided by SofaScore LiveScore

Srbija – Mađarska 7:16 (2:3, 0:4, 2:4, 3:5)

Arena: Spaladium, Split, Hrvatska. Sudije: Boris Margeta, Mihel Cvart.

Srbija: Rističević (GK), Mandić, Drašović 2, Ranđelović (C), Vučinić 1, Vico, S. Rašović 2, Martinović, Pljevančić 1, Radulović, Stojanović 1, V. Rašović, Dobožanov (GK). Selektor: Dejan Savić.

Mađarska: Levai, Anđal 3, Manherc 4, Konarik 3, Nađ 1, Molnar 1, Zalanki, Burian 2, Nemet, Fekete 1, Janšik 1, Vigvari, Vogel. Selektor: Žolt Varga.

Srbija - Mađarska 7:16

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar