Foto: OSS

Odbojkašice Srbije se spremaju za veliko takmičenje

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije je tokom vikenda odigrala dve prijateljske utakmice sa Holandijom, a čast da bude kapiten je imala Tijana Bošković.

PROČITAJTE JOŠ:

Srbija je u julu učestvovala u Ligi nacija, tada je kapitensku traku imala Ana Bjelica, ali su takmičenje propustile Maja Ognjenović, Tijana Bošković, Silvija Popović.

Kada su sve one u reprezentaciji, Maja Ognjenović je kao najiskusnija uvek nosila kapitensku traku, ali je sada pitanje da li će učestvovati na narednom Svetskom prvenstvu (23. septembar – 15. oktobar). Međutim, s obzirom na to da se još nije pridružila timu, izvesno je da će Srbija biti bez nje ove godine, baš kao i Silvije Popović, za koju je i zvanično saopšteno.

Dugi niz godina, Majina zamenica je bila Milena Rašić, ali se ona prošle godine povukla iz nacionalnog tima, tako da će sada ulogu kapitena na terenu, ali i van njega imati Tijana Bošković. Ona istu ulogu ima i u turskom Ezačibašiju, a već godinama je naša najbolja igračica.

Srbija je u prijateljskim mečevima sa Holandijom jednom pobedila, a drugi put izgubila.

„Ove utakmice su bile prvi test pred Svetsko prvenstvo. Mislim da možemo da budemo zadovoljni kako je sve to izgledalo. Svakako da ima još mnogo mesta za napredak. Moramo uzeti u obzir da je do početka prvenstva ostalo nešto manje od mesec dana i da ćemo imati još pripremnih mečeva. Očekujem da će naša forma ići samo uzlaznom putanjom i da ćemo na Svetsko prvenstvo otići maksimalno spremne“, rekla je Tijana.

Seniorke Srbije će trenirati u Beogradu do 10. septembra, kada je planiran odlazak na turnir u Italiju. Na turniru u Napulju, od 12. do 15. septembra, igraće Italija, Srbija, Poljska i Turska. Svetsko prvenstvo se igra u Holandiji i Poljskoj od 23. septembra do 15. oktobra, a naša reprezentacija će na tom takmičenju braniti zlato.

BONUS VIDEO Maja Ognjenović i Tijana Bogdanović o utiscima posle Tokija

Pratite nas i na društvenim mrežama:

FacebookTwitterInstagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare