Jovica Spajić Foto:Privatna arhiva/jovicaspajic.com

Srpski ultramaratonac Jovica Spajić pobedio je na jednom od fizički najzahtevnijih sportskih događaja, ako ne i na najzahtevnijem, na svetu.

Poznat i kao pripadnik jedinice SAJ, već godinama pomera granice izdržljivosti i ovog puta je to uradio iz trećeg pokušaja na ultramaratonu Yukon Arctic Ultra.

PROČITAJTE JOŠ:

Trka od 300 milja, odnosno 482,8 kilometara mnoge takmičare je naterala da odustanu, a Jovica je od četvrtog februara krenuo u trku i dominirao od početka do cilja.

Više ultramaratonaca je moralo da odustane u toku trke zbog različitih problema, od kolena, do kukova i srca, a organizatori su primili i tri SOS poziva.

Spajić je ranije na istoj trci imao promrzline, koje prate ovu trku iz godine u godinu, a neke od deonica su posebna avantura.

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

Објава коју дели Robert Pollhammer (@yukonarcticultra)

Prelazak preko reke Jukon koja ove godine nije zaleđena kao obično morao je da bude zamenjen za vožnju automobilom od Karmaksa do Mekejba.

Spajić je ostao daleko ispred konkurenata, a neki od njih bili su Danijel Benhamu, Alan Pardju, Džon Nakel, svi iskusni veterani spomenute trke.

Zahtev je jedino da je neko završi, a može da se izabere da se ide na biciklu, skijama ili na nogama, a Spajić je išao pešice.

BONUS VIDEO: Jago igra nogom

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare