Foto: EPA-EFE/GEORGIA PANAGOPOULOU

Meč koji smo dugo čekali.

Sve utakmice Mundobasketa pratite u direktnim prenosima uz SBB na kanalima Sport kluba.

Reprezentacija Srbije utakmicom protiv Italije u petak od 10.00 po našem vremenu započinje drugu fazu Mundobasketa. Nakon perfektnog skora u prva tri kola, „orlovi“ borbu za četvrtfinale kreću protiv tima koji nas je najviše zadužio u poslednjih nekoliko godina.

Italija nas je izbacila u kvalifikacijama za Olimpijske igre, osmini finala Evropskog prvenstva, a pobedila nas je nedavno i u prijateljskoj utakmici, tako d aje došlo pravo vreme da se vrate dugovi i to sa debelom kamatom, pošto bi poraz za Italijane gotovo sigurno značio eliminaciju.

PROČITAJTE JOŠ

Meč koji svi željno isčekujemo možete gledati na kanalu Sport klub 1.

Srbija j eu prva tri kola bila bolja od Kine, Portorika i Južnog Sudana, dok je Italija savladala Angolu i Filipine, a poražena je od Dominikanske republike.

Srbiju pobeda gotovo sigurno vodi u četvrtfinale, jer samo u jednom scenariiju koji deluje prilično neverovatno možeda ne prođe dalje. Sve dileme bi mogle da budu razrešene u toku dana kada budu igrali Dominikanska republika i Portoriko.

„Orlovi“ su u prve tri utakmice do vrha napunili mrežice Kine, Portorika i Južnog Sudana, a dodatnu motivaciju dala im je Mozzart fondacija koja za svaki poen donira 1.000 dinara, a za svaku trojku 10.000 dinara. Na samo tri meča u grupnoj fazi takmičenja prikupljeno je 694.000 dinara, koji će se usmeriti za razvoj sporta među školarcima.

BONUS VIDEO Erik Spolstra o Nikoli Joviću, finalu Amerika – Srbija, dolasku u Srbiju…

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar