Nikola Jokić
Foto: Tanjug/AP Photo/David Zalubowski

Nikola Jokić je još jednom bio maestralan u pobedi Denvera nad Sakramentom sa 117:96, a najluđe od svega je čak da nije igrao na 100 odsto mogućnosti.

Srpski centar je upisao četvrti vezani tripl-dabl čime je postao četvrti košarkaš u NBA istoriji koji je došao do najmanje četiri vezana tripl-dabla u četiri navrata.

PROČITAJTE JOŠ...

Mnogo, mnogo brojeva četiri. Ipak, Tu je još i 14 poena uz 11 asistencija i 14 skokova protiv „kraljeva“ za ukupno 96 poena, 64 skokova i 56 asistencija od Ol-star pauze. Ne bi trebalo ni pominjati, ali – ubedljivo najdominantniji igrač lige.

Često se Jokić nalazi na udaru javnosti da nikada ne igra odbranu, da je njegov defanzivni trud mizeran, a onda… Onda Jokić odluči da pokaže svima kako je doveo Denver do titule, kada se približi plej-of, a pogotovo u mečevima koji direktno znače eliminaciju ili slavu, zaigra odbranu na neverovatnom nivou.

Tako je uspeo da nasamari jednog igrača Kingsa, prvo je delovalo da ga čeka za faul u napadu, a onda je uspeo da preseče dodavanje. To je potvrdilo da je odbrana Jokića jedna od potcenjenih njegovih karakteristika.

Jokić je upisao 19. ovosezonski tripl-dabl, a Denver je savladao Sakramento prvi put ove sezone nakon tri poraza. Ovog puta je Jokić pustio Džamala Mareja da predvodi igru Nagetsa jer je stigao do 32 poena (13 od 15 iz igre) uz tri skoka i šest asistencija.

„Siguran sam da ima mnogo ljudi u Denveru koji tumaraju okolo i skaču sa mostova. I svi moraju samo da se opuste. Udahnite duboko. Ovo je dobar tim i kada smo zdravi mi smo veoma dobar tim. To je bio ključ. Ova grupa je pokazala da može svake večeri da pobedi bilo koga“, poručio je Majkl Meloun, trener Denvera.

Denver je gubio čak i 15 razlika (47:32), ali ni u jednom trenutku nije došlo do potpunog alarma. Dearon Foks nije nastupio za Sakramento zbog povrede, zagrevao se, a onda je naprasno odlučeno da se sa njim ne rizikuje.

Najefikasniji u timu bio je Kigan Marej sa 21 poenom, a Domantas Sabonis je stigao do 13 poena, 10 skokova i sedam asistencija, pa mu je malo nedostajalo da dođe do novog tripl-dabla.

Nagetsi i dalje kasne dve pobede za vodećom Minesotom za prvom mesto na Zapadu.


NBA rezultati

Četvrtak, 29. februar

Indijana – Nju Orleans 123:114

Toronto – Dalas 125:136

Čikago – Klivlend 132:123

Minesota – Memfis 110:101

Denver – Sakramento 117:96

LA Klipers – LA Lejkers 112:116

Standings provided by Sofascore

BONUS VIDEO Sjajni Jokić vodio Denver do pobede nad Lejkersima

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar