Skariolo
Foto: EPA-EFE/HOW HWEE YOUNG

Izjava selektora Španije koja je nasmejala mnoge

Selektor košarkaške reprezentacije Španije Serđo Skariolo izjavio je da je gledao utakmicu Srbije i Slovenije u Ljubljani, te da je bio zadivljen kvalitetom košarke u tom meču.

PROČITAJTE JOŠ:

Slovenija je u dvorani „Stožice“ savladala Srbiju nakon produžetka sa 97:92, a Skariolo je na zanimljiv način istakao da se radi o ekipama koje su favoriti na Evrobasketu, a bio je i pod utiskom partija koje su pružili Nikola Jokić (26 poena) i Luka Dončić (34 poena).

„Gledao sam meč Slovenije i Srbije i razmišljao da li da nastavim da gledam i uživam ili da ugasim televizor da ne upadnem u depresiju. Gledao sam igrače poput Dončića, Adetokumba, Jokića…Pričamo o MVP NBA lige. To je kao zemlja snova“, izjavio je Skariolo u intervjuu za litvanski portal Basketnjuz.

Posle dva poraza od Litvanije u dva dana – najpre u Gran Kanariji 82:77, a zatim i u Vilnjusu 78:76, Skariolo je rekao da pomenutog rivala vidi kao favorita na predstojećem Evrobasketu (od 1. do 18. septembra).

„Litvanija je jedna od favorita. Fizički su jaki, atlete su i iskusni. Imaju mnogo igrača koji igraju u Evroligi, imaju top NBA igrače, 7-8 igrača igra na top nivou“, rekao je Skariolo.

Španija važi tek za sedmog favorita na Evrobaksetu, iako je i dalje aktuelni svetski prvak, dok je Slovenija branilac titule na Prvenstvu Evrope.

„Crvena furija“ će na Evrobasketu igati u grupi A zajedno sa Crnom Gorom, Gruzijom, Bugarskom, Belgijom i Turskom.

BONUS VIDEO Jokić i Nedović prvi na zagrevanju

Pratite nas i na društvenim mrežama:

FacebookTwitterInstagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare