Foto: Srdjan Stevanovic/STARSPORT

Posebno s obzirom na to kakve probleme ima srpski selektor pred veliko takmičenje.

Dimitris Itudis, selektor Grčke i kum proslavljenog trenerskog asa Željka Obradovića kaže da FIBA treba da razmotri da promeni normu za broj igrača u nacionalnim timovima.

PROČITAJTE JOŠ:

Itudis smatra da bi norma trebalo da bude postavljena na 14, umesto na 12 igrača.

„Važno je da se ovo pravilo promeni. Nacionalni timovi treba da imaju 14 igrača za FIBA takmičenja. Izlazimo iz ere pandemije, nivo takmičenja je više nego visok u većini takmičenja i tu su i povrede i faktor istrošenosti. Nije pošteno da jedan tim završi sa 11 igrača jer mu se povredi košarkaš. A ne pada mi na pamet razlog zašto ne bi imalo 14 igrača. FIBA odlučuje na osnovu napretka sporta a recimo 2000. je Fajnal for Evrolige (tada pod okriljem FIBA) imao roster od deset igrača. Prešli smo na 12 igrača i sad je vreme za 14. Stvarno postoje jaki argumenti za tu evoluciju“, rekao je Itudis, a piše Eurohoops.

Ovakva promena bi se posebno u datom momentu dopala selektoru Srbije Svetislavu Pešiću, čiji igrači se poslednjih dana bore s povredama.

Nemanja Nedović je zaradio hematom na mišiću, Nemanja Bjelica ima muke s listom, a Marko Gudurić je pod znakom pitanja za pripremni turnir u Hamburgu.

BONUS VIDEO: Košarkaši burno slavili svaki poen na klupi

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar