(Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

Pun je samopouzdanja pred početak nove sezone

Danilo Anđušić, bek Partizana, pričao je o očekivanjima za novu sezonu, radu tokom letnjih priprema, ali i o novajlijama u timu crno-belih.

„Uz Zvezdu ima još nekoliko ekipa koje su se pojačale, verujem da će biti zanimljivije nego prošle sezone. Videćemo kad krene liga ko se kako spremio i ko je na kom nivou“, rekao je Anđušić.

Partizan je nakon 10 godina osvojio ABA ligu prošle sezone, ali biće još teže odbraniti trofej.

„Naravno da smo gladni da je odbranimo i to nam je svima cilj. Nama su ciljevi najviši mogući u svim takmičenjima, mi to ne krijemo, fokusirani smo na to. Biće sigurno teže odbraniti nego osvojiti, tako je uvek. Prošle godine smo imali mnogo veći pritisak, jer se toliko godina čekalo da se trofej vrati u naše ruke. Oseća se olakšanje, ali svi smo motivisani i spremni da odbranimo i da uzmemo druge trofeje koji nam nedostaju“.

PROČITAJTE JOŠ:

Imao je poruku i za one koji tek kreću da se bave košarkom, pre svega za to kako da steknu samopouzdanje.

„Da veruju u sebe, da se bore, da ne odustaju, da veruju u ono što mogu i to je ono najvažnije. Uz veliki rad i sa takvim razmišljanjem mogu mnogo da urade“.

Oseća se maksimalno spremno za novu sezonu, što je pokazao i protiv Efesa kome je ubacio 23 poena na pripremnom turniru u Atini.

„Svako leto radim slično, imam svoju rutinu. Pripremam se najolje što mogu, da dođem spreman na početak priprema. Spreman sam na sve, pričao sam sa trenerom, znam kako će i šta će biti“.

Očigledno je da ne sumnja u svoj šut, pre svega za tri poena.

„I prošle godine su procenti šuta bili na dobrom nivou.“

Foto: Starsport

Odgovorio je i na pitanje kako su se uklopile novajlije u timu.

„Super. Velika je stvar što je mnogo nas od prošle godine ostalo, pa je i novajlijama bilo lakše da se uklope u ceo sistem. Sjajni su momci, igrači sa ozbiljnim iskustvom i nije bilo preterano teško da se uklope u sistem i ekipu. Sve je prošlo lakše i brže nego obično. Ima tu dosta prostora za napredak, verujem kako sezona bude odmicala da ćemo biti sve bolji.“

Još malo je ostalo do početka sezone, jer Partizan prvi meč igra protiv Mornara u ponedeljak.

„Svi jedva čekamo da krene sezona. Pripremni period mi igrači manje volimo od ostalih stvari. Kad krenu utakmicu sve je dosta lakše. Čeka nas naporna sezona i ritam utakmica. Pogotovo utakmice pred našim navijačaima. Mislim da novajlije, kada vide snimke i čuju naše priče, jedva čekaju da zaigraju u Areni pred našim navijačima. Svi smo motivisani.“

Foto: Starsport / Srdjan Stevanovic

Partizan je prodao već više od 12.000 sezonskih karata.

„Nemam komentar. Ostavilo nas je sve bez teksta. Drago mi je da vidim da strast ne opada u odnosu na prošlu godinu, i dalje su željni pobeda i velikih stvari, koje zajedno možemo da napravimo. Nadma se da ćemo se radovati dosta ove godine“.

Nije želeo da izdvaja nijednog novajliju.

„Iskreno svi su se uklopili, ne bih izdvojio nekog preterano. I u sistem ekipe i karakterno. Verujem da će se još više spojiti sa ekipom kad osete tu atmosferu“.

Otkrio je i ko je glavni za šalu u svlačionici.

„Rekao bih Ledej i Aleksa.“

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar