Fudbalska reprezentacija Engleske
Foto: EPA-EFE/Frank Augstein / POOL

Legendarni fudbaler nije zadovoljan.

Legendarni bivši engleski fudbaler, a sada BBC stručni konsultant, govorio je loše o sistemu rada sadašnjeg selektora Engleske Gereta Sautgejta i partiji protiv Sjedinjenih Američkih Država na Mundiijalu u Kataru. Englezi već neko vreme ne igraju onako kako se od njih očekuje i toge je svestan i Lineker. Kada su na početku Mundijala savladali Iran više nego ubedljivo (6:2), ponovo se vratio optimizam među Engezima da je ova generacija predvođena Harijem Kejnom sposobna za uspeh. Ali, euforija je brzo splasla nakon blede partije protiv Sjedinjenih Američkih Država. Ta utakmica završena je bez golova.

Pročitajte još

Lineker je tokom utakmice izrazio začuđenost izmenama koje je napravio Sautgejt. Konkretno, zato što Fil Foden nije ušao u igru sa klupe.  Posle utakmice Lineker je napisao:

„Engleska je igrala loše, ali to se dešava u nekom trenutku na Svetskom prvenstvu. Ipak, ostaje veliko pitanje može li selektor da promeni stvari na bolje taktikom i promenama kada timu ne ide, čak i sa ovako talentovanom generacijom“.

Engleska je lider grupe B sa četiri boda, ali daleko od toga da mođe mirno da pristupi poslednjoj utakmici, jer Iran ima samo bod manje, a SAD dva.

BONUS VIDEO Prvi trening reprezentacije Srbije posle poraza od Brazila

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar