Foto: EPA-EFE/Ronald Wittek

Engleski napadač Hari Kejn razočaran je posle ispadanja Engleske sa Mundijala u Kataru.

Direktno izveštavanje iz Katara donosi vam m&m‘s.

Mim
.

Englezi su poraženi od Francuske u četvrtfinalu takmičenja sa 2:1, a strelac jedinog gola za „tri lava“ bio je upravo Kejn.

PROČITAJTE JOŠ:

To nije bilo dovoljno, pa se napadač posle bolnog poraza, poput srpskog selektora Dragana Stojkovića Piksija nakon poraza od Švajcarske, već okrenuo Evropskom prvenstvu 2024.

„Vrlo pozitivan turnir za nas, mogli smo više rezultatski, ali kad gledamo način kako smo igrali, bilo nas je interesantno gledati. Pred nama je svetla budućnost, imamo Garija kao selektora i želimo da ostane. Imamo dobar tim, odlične mlade igrače, igrače koji ulaze u vrhunac karijera. Ide Evropsko prvenstvo 2024, i koliko god ovo boli moramo gledati uzdignuta čela ka onome što dolazi“, sumirao je Kejn učinak Engleske u Kataru.

Špic Totenhema je pogodio s penala, ali je i pored toga bio tragičar svog nacionalnog tima jer je promašio drugi penal za 2:2 u 84. minutu.

Foto: EPA-EFE/Ronald Wittek

„Gajili smo nade da možemo da uradimo nešto posebno na ovom Svetskom prvenstvu. Na kraju se sve svelo na sitnice. Imali smo večeras bolje šanse i periode utakmice od Francuske, ali je na kraju sve stalo u taj promašaj. Kao kapiten sam preuzeo odgovornost, promašio sam penal, nije bilo lako izvesti ga, ali sam ponosan na nas, na grupu, na sve što smo uradili ovde i pokazali smo da možemo još bolje u budućnosti“, rekao je Kejn posle meča.

Dodao je i da je spreman da izvede i više od jednog penala, ali ga je iz nekog razloga očito poremetilo što je naspram njega bio klupski drug iz Totenhema Ugo Ljoris.

„Imao sam samopouzdanja i za prvi i za drugi udarac, sve se svelo na tu egzekuciju, na taj udarac. Čitava utakmica. Udarilo me je ‘u bradu’, boli me što je tako ispalo. Dok sam kapiten i lider tima, uzimaću odgovornost“, jasan je Kejn.

BONUS VIDEO: Ferdinand u Dohi o Vidiću: Nemanja je najbolji