Foto: FRANCK FIFE / AFP / Profimedia

Ne nedostaje ekipi.

Osvajač „Zlatne lopte“ i napadač reprezentacije Francuske Karim Benzema zadobio je težu povredu mišića i neće nastupati na Svetskom prvenstvu u Kataru. Amtosfera u svlačionici ekipe je bolja kada napadač Real Madrida nije tu, piše „Ekip“. Podsećamo, Francuska je aktuelni Svetski šampion, a ni tada Benzema nije bio u sastavu.

Pročitajte još

Francuzi i bez najboljeg fudbalera na svetu imaju ubojit napad: Kilijan Mbape, Osman Dembele, Antoan Grizman, a tu je i Olivije Žiru. Utisak je da Žiru kao prvi špic ekipe odrađuje posao na maksimalnom nivou. U utakmici prvog kola protiv Australije postigao je dva gola u pobedi svog tima rezultatom 4:1. Fudbaler Milana je tako izjednačio rekord svih vremena sa legendarnim Tijeri Anrijem. Kilijan Mbape takođe igra jako dobro ove sezone. Do sada je postigao 19 golova na 20 utakmica u dresu Pari Sen Žermena. I on je bio strelac protiv Australije, a upisao je i asistenciju.

Aktuelni svetski šampioni imaju mnogo problema sa povređenim igračima, u tom društvu su Kristofer Nkunku, Pol Pogba, N’Golo Kante, Lukas Ernandez, Maik Mainjan, ali i dalje su u krugu najvećih favorita u Kataru. U grupi su sa Australijom, Danskom i Tunisom.

BONUS VIDEO Pavlović: Imamo zajednički cilj, svaki bod je bitan