Foto: Giuseppe CACACE / AFP / Profimedia

Razlog i dalje nedovoljno jasan

Pred meč Superkupa Španije igranom u Rijadu (nemojte da se čudite) između Real Madrida i Atletika, viđene su neverovatne scene, ali u negativnom kontekstu.

Franc Bekenbauer, jedan od najboljih fudbalera svih vremena, napustio je ovaj svet u nedelju, a vesti o njegovoj smrti došle su u ponedeljak. Zbog toga je pred meč Superkupa Španije trebalo da se održi minut ćutanja, koji baš to i nije bio.

PROČITAJTE JOŠ:

Igrači oba tima su zagrljeni stajali na sredini terena, oni su odali počast slavnom Bekenbaueru, ali navijači nisu, nego su sve vreme zviždali.

Pojedini fudbaleri oba tima bili su u neverici zbog zvižduka, a oko kamere najviše je privukla reakcija Alvara Morate, koji je bio iznenađen onim što čuje.

Ne samo u Nemačkoj, već i širom sveta popularnom Kajzeru odata je počast, ali se u Saudijskoj Arabiji dogodio skandal, koji bi morao da zabrine sve u FIFA.

Podsetimo, fudbal u Saudijskoj Arabiji doživljava ozbiljan uspon, a ta zemlja bi trebalo da bude domaćin Mundijala 2034. godine.

Sada se mnogi pitaju zbog čega su Saudijci zviždali tokom „minuta ćutanja“. Odgovor možda leži u tome što su Nemci na Mundijalu u Kataru bili zagovornici kapitenske trake u bojama LGBT zajednice ili zbog toga što su takođe Nemci ukazivali na manjak ženskih prava u arapskom svetu.

Naravno, to sve nije imalo direktne veze sa Bekenbauerom, ali Saudijci su to drugačije tumačili.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar