Franc Bekenbauer Foto:EPA-EFE/MARIJAN MURAT

Fudbalski svet se oprašta od jednog od najboljih ikada

Fudbalska javnost oprašta se od Franca Bekenbauera, legendarnog fudbalera preminulog u 79. godini.

PROČITAJTE JOŠ:

Bekenbauer ostaće upamćen po nadimku „Kajzer“ (car), a bio je legenda Bajerna iz Minhena i reprezentacije Nemačke. Titulu svetskog šampiona osvojio je i kao igrač i kao trener, osvojio je i dve „Zlatne lopte“, a važi za jednog od najboljih defanzivaca svih vremena.

Oproštaji od Bekenbauera su očekivano i s pravom emotivni i dirljivi, a između ostalih javio se i FK Partizan.

„Velikani nikada ne odlaze, ostaju kao svetionik mlađim naraštajima“, stoji u objavi FK Partizan.

Nije moglo da prođe bez Bajernovog poslednjeg pozdrava.

„Jedan od najvećih sinova evropskog fudbala, preminuo je u svojoj 79. godini. Bio je vanserijski igrač, uspešan trener i poznat analitičar koji je oblikovao nemački fudbal više od bilo koga drugog“, napisao je na društvenim mrežama Bajern Minhen, Kajzerov drugi dom tokom fudbalske karijere.

Tu su i ostale poruke.

„Bekenbauer je bio najbolji fudbaler u istoriji Nemačke. Njegova interpretacija uloge libera promenila je ovaj sport, a zbog svojih odnosa sa prijateljima i loptom, bio je slobodan čovek. Izdvajao se i kao trener i kao igrač. Do samog kraja imao je auru koju mu nisu ugrozili ni zdravstveni problemi koje je imao. Zahvalan sam i ponosan što sam mogao da ga upoznam i uvek ću ga pamtiti s radošću“, rekao je selektor Nemačke reprezentacije Julijan Nagelsman.

„Jedan od najvećih fudbalera u klupskoj istoriji nas je nažalost napustio. Počivajte u miru, ‘Care’ Franc. Nikada nećemo zaboraviti šta ste uradili za nemački fudbal“, istakao je Tomas Miler.

„Veoma mi je žao što je Franc Bekenbauer preminuo. Jedan od apsolutnih velikana naše igre. Kajzer je bio fudbaler koji je plenio svojom gracioznošću i šarmom“, napisao je Gari Lineker.

„Ispunjava me ogromna tuga zbog smrti Franca Bekenbauera, istinska ikona ove igre“, napisao je Sir Keni Dagliš.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar