Foto: EPA-EFE/Andrej Cukic

Fudbaleri Srbije u nedelju od 20.45 (TV Nova S) igraju meč godine protiv Portugala, a samo pobeda izabranike Dragana Stojkovića Piksija vodi na Svetsko prvenstvo u Katar. Sva dešavanja dan pre ovog sudara koji se sa nestrpljenjem očekuje mogli ste da pratite na portalu Nova.rs

PROČITAJTE JOŠ

„Orlovi“ su u petak doputovali u Lisabon, gde će odraditi poslednje treninge pred meč koji će gledati čitava Srbija.

Sve što je urađeno u ovim kvalifikacijama staće u 90 minuta fudbala, a meč se sa pravom naziva finalom.

Srbija i Portugal trenutno imaju po 17 bodova u grupi A, pobednik će ići direktno na Mundijal, dok će tim koji završio kao drugoplasirani morati da prođe kroz izuzetno komplikovani baraž za Mundijal.

Pratite sve što se dešava sa reprezentacijom Srbije dan pred meč sa Portugalom

22:15 To je to za danas, sutra nas čeka dug dan…

Srbija protiv Portugala, ulog je plasman na Svetsko prvenstvo. Dovoljno za spektakl…

22:00 Poslednji trening pred utakmicu godine

U nedelju od 20:45 Srbija će izaći na teren i u 90 minuta pokušati da se domogne direktnog plasmana na Svetskom prvenstvu. Izabranici Dragana Stojkovića odradili su poslednji trening, tačni 24 časa pred odlučujući susret sa Portugalcima.

21:00 Ronaldo protiv Srbije – samo jednom je „zablistao“

Kristijano Ronaldo je „udarna igla“ Portugalaca, ali u dosadašnjim mečevima protiv „Orlova“ nije to pretvorio u konkretan učinak, izuzev jedne utakmice, pa ga navijači više pamte po bacanju trake nego po vrhunskim potezima. O Ronaldovim prethodnim mečevima protiv Srbije možete da pročitate u posebnom tekstu.

20:05 Dušan Tadić: Verujemo u pobedu

Kapiten reprezentacije Srbije istakao je da veruje da „Orlovi“ mogu do dobrog rezultata i direktnog plasmana na Mondijal:

„Verujemo u pobedu, zato smo i došli u Lisabon. U suprotnom, nije bilo razloga ni da dolazimo. Očekujem tri boda“, uveren je kapiten Srbije i Ajaksa.“

19.50 Piksi: Rušimo tradiciju, očekujte sjajnu Srbiju

Dragan Stojković Piksi održao je konferenciju za medije na kojoj je najavio da će njegovi izabranici pokušati da sruše tradiciju koja traje još od 1984. godine.

„Sećam se te utakmice, bio sam mnogo mlad. Uspeo sam da postignem treći gol za pobedu, prošlo je od tada mnogo vremena. Voleo bih da zaigram ponovo, iako je to nemoguće. Sve tradicije mogu da se sruše, tako i naša. Portugal je jaka ekipa, moraćemo da postigemo gol više, u svakom slučaju…“

Selektor je potom i dodao:

„Možete da očekujete sve… E, sad, u to sam ubeđen, gledaćete dobru Srbiju, spremnu da se upusti u žestoku borbu sa sjajnim Portugalom“.

17.55 Dijaš kaže da su Portugalci spremni i „nabrijani“ za meč sa „Orlovima“

„Svi smo jako motivisani, utakmica je mnogo važna, odlučujuća za plasman na Mondijal. Imamo ekstra faktor, pun stadion, domaće navijače, to je za nas važno u ovom trenutku. Svi ti faktori su pozitivni, energija je velika među nama… O načinu kako da zaustavimo Mitrovića nismo razmišljali, igrali smo već sa Srbijom i neće biti velikih iznenađenja. Naš fokus je na dobroj igri i pobedi. Igrači i reprezentacija to mogu da učine. Svesni smo da će biti teška utakmica, ali smo spremni“, rekao je Ruben Dijaš.

17.21 Pogledajte šta rade „Orlovi“ dan pred ključni meč

Reprezentativci Srbije se opuštaju u Lisabonu nešto više od 24 sata pre meča sa Portugalcima na stadionu „Da Luž“. Ovu praksu šetnje pre poslednjeg treninga i konferencije ustanovio je selektor Dragan Stojković Piksi.

17.01 Sergej optimističan pred Portugalce

„Znam kako da igram protiv Ronalda“, poručio je Milinković-Savić, a otkrio je i šta očekuje od Dušana Vlahovića. Napadač Fjorentine igra u fantastičnoj formi, a Sergej gleda i korak dalje.

Milinković-Savić tvrdi da je ovaj tim Srbije bolji od onog koji je igrao u Rusiji i zato je poručio da „Orlovi“ idu da pobede u Lisabonu.

16.35 Italijan Orsato deli pravdu

UEFA je odabrala da suđenje u Lisabonu poveri jednom od najboljih arbitara na svetu, na centru će biti Italijan Danijel Orsato kome će pomoćnici biti Ćiro Karbone i Đorđo Pereti, četvrti sudija je Marko di Belo, a VAR sudije su Masimilijano Irati i Paolo Valeri.

16.00 Veliki skandal i problemi u Portugalu pred meč godine

Ime selektora Portugala Fernanda Santoša, navodno se pojavilo u „Pandora papirima“ u vezi sa utajom poreza. Tako piše „Ekspres“, a prenosi portugalski „Rekord“ u danu pred odlučujući meč Portugala sa Srbijom u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo.

15.26 Vlahović o Portugalu i proslavi gola po uzoru na zvezdu interneta, Kabija

Dušan Vlahović, reprezentativac Srbije u fudbalu, istakao je da će u Portugalu ići na pobedu, kao i da je cilj direktan plasman na Svetsko prvenstvo u Kataru, a otkrio je i ko je „idejni tvorac“ proslave gola protiv Katara.

Foto: Srđan Stevanović/Starsport

15.04 Veljković pred Portugal: Dokazali smo da možemo protiv njih

Miloš Veljković, štoper reprezentacije Srbije, pred odlazak u Portugal istakao je da su on i njegovi saigrači već dokazali da mogu da se nose sa Portugalcima.

14.41 Kladionice potcenile Srbiju, ako odigrate na „orlove“ dobijate bogatstvo

Šta kažu svetske kladionice dan pred utakmicu godine za fudbalere Srbije – da je Portugal apsolutni favorit u Lisabonu i da vas čeka pravo bogatstvo ako Srbija pobedi.

Foto: Srđan Stevanović/Starsport

14.22 Baraž za Mundijal: Šta čeka Srbiju ako ne napravi čudo u Portugalu

Čitava država veruje u čudo „orlova“ na gostovanju u Lisabonu timu koji je donedavno bio šampion Evrope i osvajač Lige nacija. Ipak, ukoliko Piksijevi izabranici ne uspeju da savladaju Portugal, očekuje ih pravi hod po mukama i nikad teži baraž.

13.44 Nedelja – dan kada ćemo saznati da li Piksi govori istinu

„Kakav, bre, eventualni, bre?! Kakav, bre, eventualni? Mi moramo da idemo u Katar, bre!“, reagovao je nedavno selektor Dragan Stojković na pitanje koje je počelo sa „eventualnim odlaskom na Mundijal“. Sutra je taj „dan D“, a podsetimo se i šta je Piksi rekao prilikom okupljanja „orlova“.

13.30 Dragutinović o haosu protiv Portugala, imao je i poruku za „orlove“

Ivica Dragutinović, bivši reprezentativac Srbije, upozorio je „orlove“ da će ih u Portugalu dočekati naelektrisana atmosfera i provokacije sa tribina. Pre 14 godina je 12. septembra odigran meč Portugala i Srbije (1:1) u Lisabonu, a taj susret je obeležio opšti haos na terenu čiji je deo bio i Dragutinović, o čemu je bio kratak.

Ivica Dragutinović, Felipe Skolari
Ivica Dragutinović, Felipe Skolari; Foto: EPA/ANDRE KOSTERS

13.14 Kostić najavljuje pobedu

Filip Kostić postigao je najlepši pogodak Srbije u ovom ciklusu kvalifikacija upravo protiv Portugala, pa sada najavljuje podvig „orlova“ kakav se čeka od trijumfa nad Nemačkom (1:0) 2010. godine.

„Ne postoji veća tenzija, iako jeste utakmica od velikog značaja. Kao što je rekao selektor za svaku utakmicu se pripremamo isto, znamo kako želimo da igramo i to smo i pokazali do sada. Preostaje to finale sa Portugalom da dokažemo da smo bolja ekipa. Portugal je velika ekipa sa velikim igračima, oni su jaki individualno. Mi znamo šta nas čeka tamo, moramo da damo maksimum svih 90 minuta, pokazali smo u ranijim mečevima da možemo da se nosimo sa njima. Idemo da ih dobijemo i da idemo na Svetsko prvenstvo“, optimističan je Kostić.

12.38 Lepo iznenađenje za fudbalere Srbije

Deca iz Svratišta su im poklonila originalne poklone i poželela im sreću na putu ka Lisabonu. „Napred Srbija, daj gol“, poručila su deca, a majice su između ostalih, pokazali Filip Kostić i Luka Jović, kao i Sergej Milinković-Savić.

11.57 Ne stišava se bura oko odlaska reprezentativaca u Portugal

Siniša Kovačević, dramski pisac i potpredsednik Narodne stranke, izazvao je novu buru na društvenim mrežama, ovog puta komentarišiću ispraćaj fudbalera Srbije na meč decenije sa Portugalom (nedelja, 20.45 na TV Nova S).

Njegova objava izazvala je brojne reakcije javnosti.

11.22 Kvote za meč generacije

Dan pred utakmice će oni koji uplate novac na pobedu „moreplovaca“ dobiti 1,53 puta više novca od uloženog, dok u pobedu Srbije kladionice širom sveta gotovo i da ne veruju. Nagradiće one koji se osmele da igraju na ovaj ishod 5,75 puta većom svotom od uložene. Kvota na remi je trenutno 4,20.

11.11 „Orlovi“ stigli u Lisabon

Najbolji fudbaleri Srbije doputovali su u petak u Portugal gde ih u nedelju očekuje meč koji će cela Srbija moći da gleda na TV Nova S.

Fudbaleri su na put krenuli u dobrom raspoloženju, a Dušan Tadić je putovao u personalizovanim štucnama, pa je bio spreman da odmah izađe na teren.

Sa osmesima su doputovali na Iberijsko poluostrvo, a prilikom izlaska iz aviona je Uroš Spajić visoko podigao tri prsta.

Gledajte Srbiju uz SBB i EON pakete

Utakmice Srbije u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2022. godine mogu da gledaju svi SBB korisnici, na EON, TotalTV i D3 platformama, a mogu da se prate i ako niste SBB korisnik, u EON paketima van SBB mreže. Dakle, preko bilo kog interneta (PROMO)

BONUS VIDEO Najbolji potezi sa meča Srbije i Katara

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare