Dragan Stojković Piksi govorio je na konferenciji za medije pred meč protiv Portugala, a selektor Srbije je najavio da će reprezentacija Srbije igrati na pobedu.

„Od početka kvalifikacija krenuli smo sa jednim stilom, nema razloga da menjamo formaciju u poslednjoj utakmici. Respektujemo sebe, gajimo atraktivan i napadački fudbal. Naša ideja nije da se adaptiramo Portugalu, već kroz dobru igru da dođemo do nama potrebnom rezultata“, rekao je Stojković na početku konferencije na stadionu „Luž“ na kom će utakmica i biti odigrana.

PROČITAJTE JOŠ...

Šef struke „Orlova“ je istakao da je prednost na strani rivala. Ipak…

„Portugal je u velikoj prednosti iz dva razloga – biće domaćin i ima mogućnost da se remijem domogne Katara. Srbija je došla samo da pobedi i ode na Mondijal 2022. Portugal neće igrati na nerešen rezultat. Ko bude bolji, putovaće u Katar. Neće doći 50.000 ljudi da gleda ekipu, spremnu da kalkuliše i traži samo bod. Portugal nije takav tim, nije to ni Srbija. U Lisabonu se sastaju jedine dve neporažene ekipe u neobično brzim i mini kvalifikacijama. Došlo je vreme da vidimo ko je bolji.“

Selektor Srbije se podsetio i utakmice od pre 37 godina, kada je tada Jugoslavija poslednji put savladala Portugalce u prijateljskoj utakmici odigranoj 2. juna 1984. godine, a Stojković postigao pogodak za pobedu od 3:2:

„Sećam se te utakmice, bio sam mnogo mlad. Uspeo sam da postignem treći gol za pobedu, prošlo je od tada mnogo vremena. Voleo bih da zaigram ponovo, iako je to nemoguće. Sve tradicije mogu da se sruše, tako i naša. Portugal je jaka ekipa, moraćemo da postigemo gol više, u svakom slučaju…“

Gledajte Srbiju uz SBB i EON pakete

Utakmicu Portugal – Srbija u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2022. godine mogu da gledaju svi SBB korisnici, na EON, TotalTV i D3 platformama, a mogu da se prate i ako niste SBB korisnik, u EON paketima van SBB mreže. Dakle, preko bilo kog interneta (PROMO)

Otkrio je Piksi i poseban recept za meč:

„Pripremo se da uživamo u Kaškaišu, nedaleko od Lisabona i suncu Portugala. Ne vršim pritiske, niti organizujem sastanke sa igračima. Portugal je jedna od najboljih reprezentacija Evrope. Kristijano može da i sa jednom nogom odluči utakmicu. I nema mnogo filozofije, odlično se poznajemo, kolega Santoš sve zna o našem, kao i mi o njihovom timu.. Zato neka pobedi najbolji u našoj grupi.“

Za kraj, istakao je:

„Možete da očekujete sve… E, sad, u to sam ubeđen, gledaćete dobru Srbiju, spremnu da se upusti u žestoku borbu sa sjajnim Portugalom“, zaključio je Stojković.

Meč Portugala i Srbije na programu je u nedelju od 20:45 na stadionu Luž u Lisabonu.

Bonus video: Najbolji momenti sa meča Srbija – Katar

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare