Prvotimac Srbije Dušan Tadić izrazio je zadovoljstvo zbog načina na koji "Orlove" posmatraju Portugalci.

Svesni su domaćini da u Lisabonu, u nedelju od 20.45 na stadionu „Da Luž“ nemaju tako lakog protivnika na poslednjem stepeniku puta ka Mundijalu u Kataru.

PROČITAJTE JOŠ:

Portugal i Srbija su izjednačeni po broju bodova sa po 17 na tabeli grupe A, ali srpski tim samo pobeda vodi direktno u Katar, a domaćinima „igra“ i remi.

Selektor našeg nacionalnog tima Dragan Stojković Piksi unapred je najavio da se ide na tu pobedu, a Tadić dodaje šta je Piksi doneo timu.

„Od kada je došao selektor oseća se nova energija, vratio se kult reprezentacije i mnogo se o nama priča. Igramo lepo, kroz kvalifikacije pokazali smo kvalitet i zajedništvo, vratila se vera u srpski fudbal. Protiv Portugala ostaje nam da stavimo samo šlag na tortu“, rekao je Tadić na konferenciji pred meč.

Istakao je da ekipa veruje u trijumf i prolaz dalje bez baraža.

„Verujemo u pobedu, zato smo i došli u Lisabon. U suprotnom, nije bilo razloga ni da dolazimo. Očekujem tri boda“, uveren je kapiten Srbije i Ajaksa.

Podseća da igrači Srbije poštuju Portugalce, ali je svestan i da nema drugog izbora osim tri boda.

„Lepo je čuti sve o našem timu, posebno od jakog rivala, kakav je Portugal. Kristijano je jedan od najboljih na svetu, imaju mnogo dobrih igrača. I ostali, Bernardo, Bruno, Ruben Dijaš, mnogo jakih pojedinaca. Poštujemo to, ali poštujemo  i sebe i hoćemo da neutrališemo njihov i pokažemo naš kvalitet“, kaže Tadić.

Podsetio je da ima i prijatelja u portugalskoj ekipi, a osvrnuo se i na izostanak Pepea, koji je dobio crveni karton protiv Irske.

„Jedan od njih je i moj prijatelj Žoze Fonte, nije problem da li će igrati Pepe, ili neko drugi, imaju kvalitet. A šta su uradili, ostvarili su dobar rezultat kao i mi. Biće jedna prava, dobra fudbalska utakmica, gde ćemo svi da uživamo“, završio je Tadić.

Gledajte Srbiju uz SBB i EON pakete

Utakmice Srbije u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2022. godine mogu da gledaju svi SBB korisnici, na EON, TotalTV i D3 platformama, a mogu da se prate i ako niste SBB korisnik, u EON paketima van SBB mreže (PROMO)

BONUS VIDEO: Saša Lukić postiže prvi gol u dresu Srbije protiv Katara

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar