Foto: Tanjug/AP Photo/Peter Morrison

Fudbaler Srbije Sergej Milinković-Savić prokomentarisao je predstojeći meč sa Portugalom, formu i klasu Dušana Vlahovića i Kristijana Ronalda.

Srbija i Portugal u Lisabonu u nedelju od 20.45 (TV Nova S) igraju poslednji i odlučujući meč za direktan plasman u Katar.

PROČITAJTE JOŠ:

Oba tima su izjednačena po broju bodova na po 17, ali je „Orlovima“ potrebna pobeda zbog lošije gol-razlike.

Sergej je u opširnijem razgovoru za sajt FIFA, pričao i o svojim idolima u Zlatanu Ibrahimoviću i Zinedinu Zidanu, ali se fokusirao na to zašto Srbija sada ima šanse da se plasira direktno na Mundijal.

„Mundijal 2018. je za mene bio veliko iskustvo, jer sam se pre toga retko nalazio u timu Srbije. Onda se pojavila prilika da igram na velikom takmičenju, Svetskom prvenstvu, mom prvom. Uvek ću ga pamtiti jer sam bio prilično mlad, a ostali su imali mnogo iskustva, što mi je pomoglo u razvoju karijere“, istakao je Milinković-Savić.

Upitan za selektora Dragana Stojkovića Piksija i njegove igre, Sergej kaže da se ne seća jer je bio previše mali, ali je gledao klipove sa Jutjuba.

Selektorski, u prvi plan je stavio jednu karakteristiku kojom Stojković oplemenjuje ekipu.

„Daje nam samopouzdanje. Pomaže nam, uvek daje korisne kritike, a olakšava nam i to što je bio fantastičan igrač u svoje vreme i razume kako stvari funkcionišu. Stoga mu nije teško da izgrađuje tim. Ima mnogo dobrih ideja koje oživljavamo na terenu“, kaže Sergej.

Gledano iz ličnog ugla, veruje da je i on zajedno sa timom Srbije, bolji nego pre tri godine.

Gledajte Srbiju uz SBB i EON pakete

Utakmice Srbije u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2022. godine mogu da gledaju svi SBB korisnici, na EON, TotalTV i D3 platformama, a mogu da se prate i ako niste SBB korisnik, u EON paketima van SBB mreže (PROMO)

„Sad sam nekoliko godina stariji i verujem da je ovaj tim bolji nego onaj koji je igrao u Rusiji. Zato se nadam da ćemo opet da se kvalifikujemo, kao i 2018, pošto imamo bolju ekipu“.

Optimista je i kada je reč putanji karijere Dušana Vlahovića, koji će uz Aleksandra Mitrovića biti najveća pretnja po gol Portugalaca u nedelju.

„Dobar? Nije on dobar, on je vanserijski! Siguran sam da će to potvrditi i statistika, s obzirom na njegove godine. Mislim da je on tip igrača koji se i dalje nervira kad ne igra dobro, pa će postajati sve bolji i bolji, a svet će pričati o njemu. To je ono što mi se kod Dušana dopada. Na treninzima i mečevima, nikad ne prihvata stvari lagano kad promaši, ima glad za golovima i pobedama. Hoće da se dokazuje, mislim da je suđeno da bude jedan od najvećih napadača“, naglašava Milinković-Savić.

Dušan Vlahović, Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Portugalce naziva jednom od najboljih ekipa na svetu, ima visoko mišljenje i o Kristijanu Ronaldu, ali može da ga zaustavi.

„Portugal je jedan od najboljih timova na svetu, ne mislim da moram da pričam o njima. Sve je jasno i očigledno. Znam i šta možemo da postignemo u Portugalu. Kao što sam rekao, smatram da smo bolji sada nego pre tri godine i svi znaju da idemo da pobedimo. Ne možemo da dočekamo nedeljni meč. Kristijano je jedan od najboljih fudbalera na svetu. Igrao sam protiv njega dok je bio u Juventusu i to bi možda moglo da nam olakša neke stvari. Znam kako da igram protiv Ronalda i to može da pomogne“, zaključio je Milinković-Savić.

BONUS VIDEO: Gol Sergeja Milinković-Savića na utakmici protiv Irske

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare