Fernando Santoš, Foto: Starsport

Selektor Portugala Fernando Santoš, navodno se pojavilo u "Pandora papirima" u vezi sa utajom poreza, i to dan pred meč sa Srbijom.

PROČITAJTE JOŠ:

Tako piše „Ekspres“, a prenosi portugalski „Rekord“ u danu pred odlučujući meč Portugala sa Srbijom u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo.

Santoš je negirao ta pisanja, pa samim tim i da je umešan u šemu za utaju poreza na koju se implicira.

Konkretno, reč je tome da je Santoš 2006, nekoliko meseci nakon što je došao u Benfiku, potpisao ugovor vredan 480 hiljada evra za prava na fotografije sa klubom i još dve kompanije.

Taj ugovor navodno nikad nije ispunjen, a zamisao mu je bila da se izbegne plaćanje poreza. Ugovor je datiran na četvrti septembar 2006.

Potpisan je između tri strane, Santoša, Benfike i firme Silue limited, registrovane u Irskoj, a uz pomoć selektorove ćerke Katje Koste Santoš.

„Nikad nisam pokušavao da dobijem novčane benefite koji mi nisu pripadali i na koje nisam imao pravo“, rekao je Santoš.

Gledajte Srbiju uz SBB i EON pakete

Utakmice Srbije u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2022. godine mogu da gledaju svi SBB korisnici, na EON, TotalTV i D3 platformama, a mogu da se prate i ako niste SBB korisnik, u EON paketima van SBB mreže (PROMO)

Godinu dana kasnije, jula 2007. potpisao je novi ugovor vredan 776 hiljada evra, što je poništilo prethodno sklopljene ugovore.

Podsećamo, Portugal i Srbija odlučujući meč kvalifikacija igraju u nedelju od 20 sati i 45 minuta, direktan prenos je ekskluzivno na televiziji Nova S, a vi ćete prenos uživo moći da pratite i na sajtu Nova.rs.

BONUS VIDEO: Saša Lukić postiže prvi gol u dresu Srbije protiv Katara

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare