Foto: EPA-EFE/ROBERT GHEMENT

Srbija se sprema za najvažniji meč godine kada će u nedelju protiv Portugala igrati odlučujući meč za plasman na svetsko prvenstvo, a UEFA je odabrala da suđenje poveri jednom od najboljih arbitara na svetu.

PROČITAJTE JOŠ

Na centru će biti Italijan Danijel Orsato kome će pomoćnici biti Ćiro Karbone i Đorđo Pereti, četvrti sudija je Marko di Belo, a VAR sudije su Masimilijano Irati i Paolo Valeri.

Orsato je 2020. godine proglašen za najboljeg sudiju na svetu od strane Međunarodne federacije za istoriju i statistiku (IFFHS),

Srbiji je već jednom sudio i bio prilično srećne ruke u sa Norveškom u okviru baraža za Evropsko prvenstvo, kada smo pobedili rezultatom 2:1.

Najvažniji duel u karijeri Orsata je bilo finale Lige šampiona između PSŽ-a i Bajerna iz 2020. godine koje su Bavarci dobili rezultatom 1:0.

U poslednje vreme je bio na meti kritika zbog suđenja u derbiju Serije A između Juventusa i Rome, ali će ga se najveći broj ljudi setiti zbog jedne scene sa Kristijanom Ronaldom.

Tokom jedne utakmice Juventusa, desila se prilično bizarna situacija. Ronaldo je jednim udarcem pogodio prečku, lopta je pala na liniju, dok su igrači pokušavali da došu do nje. Sat na ruci sudije Orsata koji je povezan sa gol linijom se nije oglasio, a Ronaldo nije mogao da poveruje da lopta nije prešla liniju pa je jurio Orsata da pogleda u sat na ruci, što je Italijana prilično nasmejalo i na kraju mu nije dozvolio da to uradi.

I srpski klubovi su imali priliku da im sudi Orsato. Crvenoj zvezdi je bio taličan na gostovanju u Salcburgu, ali je isto tako dosudio i penal za Olimpijakos koji je srpski klub izbacio iz Evrope.

Partizanu je sudio u debaklu protiv Tuna i porazu od 3:0.

Gledajte Srbiju uz SBB i EON pakete

Utakmice Srbije u kvalifikacijam za Svetsko prvenstvo 2022. godine mogu da gledaju svi SBB korisnici, na EON, TotalTV i D3 platformama, a mogu da se prate i ako niste SBB korisnik, u EON paketima van SBB mreže. Dakle, preko bilo kog interneta. (PROMO)

BONUS VIDEO  Poništen gol Irske

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar