Foto: EPA-EFE/ETTORE FERRARI

Srpski reprezentativci su opet imali dobar vikend u klubovima, uz golove i asistencije, ali i prvi ovosezonski trofej koji je podigao Dušan Tadić.

Kapiten Ajaksa osvojio je četvrti pehar sa holandskim velikanom. Tadić i saigrači su u nedelju podigli trofej Kupa Holandije, posle trijumfa nad Viteseom 2:1 i golom u samom finišu finala.

Dobra najava da bi srpska „desetka“ mogla i do titule državnog prvaka sa „kopljanicima“.

PROČITAJTE JOŠ

Uvod u vikend bilo je odlično izdanje Mihaila Ristića u remiju Monpeljea sa liderom francuskog šampionata, Lilom (1:1).

Dan kasnije videli smo fenomenalan gol Darka Lazovića za Veronu protiv Sampdorije iz slobodnjaka. Gosti su poveli i onda stali, jer Sampa slavila 3:1.

U meču Sasuola i Fjorentine na terenu su bila strojica srpskih reprezentativaca. „Viola“ je povela, ali nastavak meča pripao je Sasuolu 3:1.

Za domaćina je Filip Đuričić odigrao prvo poluvreme, dok su Dušan Vlahović i Nikola Milenković na terenu proveli celu utakmicu za goste.

Ajntraht je u 29. kolu Bundeslige gostovao u Menhengladbahu i doživeo ubedljiv poraz 4:0, a Luka Jović i Filip Kostić nisu mogli mnogo toga da učine.
Istim rezultatom izgubio je i Šalke od Frajburga bez povređenog Matije Nastasića.

Mijat Gaćinović igrao je za Hofenhajm od 56. minuta na gostovanju Lajpcigu završenom bez pogodaka.

Nedelja je bila mnogo bogatija za naše asove. Blistao je Andrija Živković i kao dvostruki strelac bio heroj PAOK u derbiju protiv Olimpijakosa – 2:0. Zamenjen je u 71. minutu.

Nenad Krstičić je bio u timu AEK u pobedi protiv Asterasa (3:1) i zamenjen je pred sam kraj.

Foto: EPA-EFE/FILIPPO VENEZIA

U Seriji A je Sergej Milinković-Savić zabeležio 10. asistenciju, sada u pobedi Lacija i pravoj goleadi protiv Beneventa 5:3.

Torino je sa Sašom Lukićem (igrao do 71. minuta) u timu okrenuo rezultat protiv Rome i trijumfom 3:1 osvojio važne bodove u borbi za opstanak.

Nemanja Maksimović je sa Hetafeom uzeo bod (0:0) Realu i zaustavio ga u borbi za titulu La Lige. Marko Dmitrović će verovatno želeti što pre da zaboravi 33. kolo, jer je njegov Eibar poražen u Madridu od Atletika sa čak 5:0.

Nemanja Gudelj je slavio sa Seviljom u San Sebastijanu 2:1, a naš vezista ušao je na teren u 77. minutu protiv Sosijedada. „Berberi“ su prišli trećeplasiranoj Barseloni na bod, imaju i meč više, ali su 15 koraka ispred Viljareala pa su mirni u borbi za Ligu šampiona.

Dobrom partijom istakao se Uroš Račić koji je sa Valensijom gostovao u Sevilji i ostao neporažen protiv Betisa 2:2, uz vrednu asistenciju srpskog veziste koji je na terenu bio od 82. minuta.

Foto: EPA-EFE/Szilard Koszticsak HUNGARY OUT

U Ligi 1 Predrag Rajković je opet sačuvao mrežu (0:0) u duelu sa Mecom, a Stefan Mitrović je imao zapaženu partiju za Strazbur u remiju sa Nimom (1:1).

Strahinja Pavlović je postao standardan u Serkl Brižu, sada je osvojio važan bod u gostima protiv Ostendea – 1:1. Ni Aleksandar Mitrović nije se radovao u Premijer ligi, pošto je njegov Fulam remijem 1:1 sa Arsenalom nastavio da tone ka Čempionšipu.

U Poljskoj je Filip Mladenović standardno špartao levom stranom u dresu Legije, koja je odigrala 0:0 na svom terenu protiv Krakovije. Lider iz Varšave grabi ka tituli sa 53 boda, šest više od Pogona posle 25 kola.

Porto je sa Marko Grujićem kao starterom uspešno nastavio šampionsku trku sa Sportingom u Portugalu. „Zmajevi“ su slavili na Madeiri protiv Nacionala 1:0 i kao drugoplasirani zadržali šest bodova zaostatka za velikim rivalom iz Lisabona.

Rubin je i dalje hit šampionata Rusije slavio je na gostovanju Uralu 1:0, ovaj put bez pogotka Đorđa Despotovića. Ekipa iz Kazanja ima 46 bodova, jedan manje od trećeplasiranog Spartaka iz Moskve, i tri manje od Lokomotive koja kao druga drži mesto u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

SVE O SUPERLIGI EVROPE

Udarac Ligi šampiona, formirana Superliga

Ko je JP Morgan, kompanija koja stoji iza evropske Superlige

Kako izgleda sistem takmičenja Superlige i koga još vrbuju?

UEFA na sastanku od pet sati o novom formatu Lige šampiona

Zvezda se oglasila povodom osnivanje Superlige bogatih

„Fudbal je na ivici kolapsa, Superliga je odvratna“

Puklo kumstvo: Krstio dete Čeferinu, pa ga izdao

Španska „Marka“: Gde su velikani Seltik, Ajaks i Zvezda?

Tri velikana koja su rekla „ne“ Superligi

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar