Fudbalska reprezentacija Španije, tzv. Kosova
Foto: EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ

Utakmica u Prištini između tzv. Kosova i Španije (0:2) privukla je veliku pažnju svetske javnosti.

PROČITAJTE JOŠ

Meču je prethodila neobična uvertira u režiji Pabla Sarabije, koji je govorio u skladu sa tim što Španija ne priznaje Kosovo.

Prvu utakmicu je obeležio čitav niz kontroverzi, a Španci nisu značajno promenili svoj odnos prema protivniku ni ove srede.

Komentator na Javnom servisu Španije (RTVE) sve vreme je odbijao da izgovori reč „Kosovo“ tokom prenosa, a nalazio je čitav niz načina da odredi igrače protivničkog tima.

Jedna njegova rečenica već kruži društvenim mrežama.

„Fornals kreće u prodor, ali ima mnogo ljudi u plavom tu oko njega. Lopta se odbila od njega, biće aut za lokalnu ekipu“, pojasnio je komentator.

Bilo je tu i drugih originalnih kovanica, pa se tokom prenosa snalazio određujući protivničku tim ili igrače izrazima „rival Španije“, „naš današnji rival“, „ekipa koja nosi plave dresove“, te izraz „domaća ekipa“, „lokalna ekipa“ i „naš protivnik“.

Tokom prvog meča su uglavnom koristili izraz „reprezentacija Fudbalskog saveza Kosova“, a ovog puta je došlo i do promene u grafici.

Za razliku od prvog duel kada je skraćenica za ime reprezentacije tzv. Kosova bila ispisana malim slovom, ovog puta je bio napisan velikim.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar