Foto: EPA-EFE/Anders Kjaerbye
Foto: EPA-EFE/Anders Kjaerbye

Nestor El Maestro, Srbin koji radi sa engleskim pasošem, postao je novi trener turskog Geztepea.

I ne, ono gore nije nadimak, to je pravo ime i prezime. Naime, Nestor se po rođenju prezivao Jevtić, a nakon toga je dva puta menjao ime.

PROČITAJTE JOŠ:

Prvo je pre dvadesetak godina, odnosno po dolasku u Englesku postao Džoš Smit, a nakon toga je još jednom menjao ime i to ni manje ni više nego u Nestor El Maestro.

Razlog tome je samo to što mu je zvučalo odlično.

Nestor je rođeni Beograđanin, a ljubav prema fudbalu usadio mu je otac, koji ga je od malih nogu vodio na utakmice Crvene zvezde.

Kada je prvi put menjao ime, nije bio čak ni punoletan, imao je samo 16 godina, a razlog je bio taj što se stideo svog porekla.

„Hteo sam da se rešim onog “ić”. Nakon toliko godina u Engleskoj osećao sam se kao Britanac, a bilo me je i sramota što sam iz Srbije koja je tada u svetu bila poznata kao agresor. Tiraninu Slobodanu Miloševiću, čije prezime se završavalo kao moje, sudilo se za ratne zločine“, rekao je u jednom intervjuu za “Gardijan” Nestor.

Nestor El Maestro sada ima 38 godina i ne tako siromašnu trenersku karijeru. Ona je započeta upravo u Engleskoj u amaterskim kategorijama, da bi nakon toga pokušao da se domogne većih stepenika.

Dobio je odgovore od akademije Vest Hema, a zatim je usledio i poziv Austrije iz Beča. U Šalkeu je postao najmlađi asistent u istoriji Bundeslige, a u Nemačkoj je radio još i u Hanoveru i Hamburgeru.

Prvi poziv na mesto glavnog trenera dobio je od Spartaka iz Trnave i bez razmišljanja je seo na njihovu klupu. Sa njim je uspeo da osvoji i istorijsku titulu u slovačkom šampionatu.

Nakon toga bio je trener CSKA iz Sofije, Šturma i Al Tava, a sada će biti i na klupi tuskog prvoligaša sa kojim je potpisao dogodišnji ugovor.

Osim po imenu i prezimenu, El Maestra pamte i po raznim skandalima i proslavama na terenu.

U Bugarskoj je padao na kolena i molio sudiju da produži utakmicu, a u Slovačkoj se peo na klupu kako bi proslavio pobedu.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (6)