Photo by Nikola Gligic/Starsport.rs

Fudbaleri Partizana pobedili su ekipu Dinama iz Moskve sa 4:2 nakon penala (2:2 nakon 90 minuta), u okviru prijateljskog meča u Rusiji na Bratskom kupu.

U prvom poluvremenu nije bilo golova, iako je Dinamo imao nekoliko ozbiljnih prilika, dok je i Partizan propustio neke solidne šanse.

Nije delovalo ni da će drugo poluvreme biti posebno zanimljivo i efikasno, ali se u poslednjih 20-ak minuta sve promenilo.

Igrao se 76. minut, Dinamo je izveo korner, a lopta je stigla do Ivana Lepskog koji je iskoristio nedovoljno dobar blok Đorđa Jovanovića i Nihada Mujakića, te je pogodio dalji ugao iz okreta – 1:0.

PROČITAJTE JOŠ:

Posle lepe akcije u 86. minutu, Dinamo je izigrao odbranu crno-belih, a golman Jovanović u situaciji dva na jedan nije mogao mnogo, pa je Vjačeslav Grulev pogodio na praznu mrežu.

Činilo se da Dinamo ide kao pobedi, ali su Nemanja Nikolić i Aleksandar Šćekić mislili drugačije. Prvo je u 88. minutu Ksander Severina izbacio dva čuvara na desnom boku i upislio Nikolića za 2:1, a onda je u nadoknadi odbrana, to jest golman Dinama poklonio novi pogodak crno-belima, pa je pred Šćekićem bio lakši deo posla.

Pravila turnira su takva da se posle remija nakon 90 minuta pristupa penalima, a Partizan je ovog puta bio bolji.

Skopincev i Fomin nisu bili precizni za Dinamo, Jovanović je sjajno branio, dok su uspešni za crno-bele i pobedu bili Bibars Natho, Marko Živković, Nikolić i Đorđe Jovanović.

Inače, Partizan je prethodno poražen od Brava iz Slovenije sa 2:1 u prvom pripremnom meču, a u Rusiji će igrati još protiv CSKA Moskve i Lokomotive.

Snimak meča Partizan – Dinamo Moskva pogledajte u videu iznad teksta.


PARTIZAN – DINAMO MOSKVA 2:2, u penalima 4:2

(Nikolić 88, Šćekić 90+1 – Lepsi 76, Grulev 86)

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare