Jovan Mijatović u dresu Zvezde, Foto: Starsport

Mladi fudbaleri Crvene zvezde igraće u Ligi šampiona za svoj uzrast.

To će biti četvrti uzastopni nastup crveno-belih u elitnom takmičemnju, a i ovog puta će kao i pre nekoliko sezona u istom takmičenju biti i seniorski tim srpskog prvaka.

PROČITAJTE JOŠ:

Zvezda je u nedelju prepodne pobedila Partizan sa 1:0, golom Mateje Radonjića, pa je trijumfom i u derbiju samo proslavila plasman među najbolje u Evropi.

Srpski tim je mogao da igra i pet puta u Ligi šampiona za omladince, da pandemija koronavirusa pre tri godine nije stopirala fudbal, pa je takmičenje otkazano.

U prvoj sezoni (selekcija 2001) Zvezda je takmičenje završila u grupnoj fazi, u drugoj (selekcija 2002) se plasirala među 16 najboljih timova u Evropi, u trećoj (selekcija 2004) je takmičenje završila u drugom kolu „staze šampiona“, da bi godinu kasnije i selekcija 2005. ponovila isti rezultat.

Sada će mladi fudbaleri biti smešteni u grupnoj fazi, sa mladim timovima ekipa koje će odmeriti snage sa seniorima Crvene zvezde.

S obzirom na to da je Zvezda prva obezbedila takmičenje u Ligi šampiona, i njeni omladinci će tek kad dođe leto saznati svoje rivale u tom takmičenju.

BONUS VIDEO: Fudbaler pao u nesvest, Ronaldova reakcija će vas iznenaditi

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar