Foto: Profimedia

Pored Evropskog prvenstva u fudbalu koje je u punom jeku, zanimljiva se situacija dešava i na fudbalskom tržištu.

Brazilac Daglas Luiz (26) na pragu je prelaska u Juventus. Vezista Aston Vile postigao je dogovor sa italijanskim klubom i trebalo bi da zarađuje oko pet miliona evra po sezoni u naredne četiri godine. Luiz je jedan od najboljih vezista u Premijer ligi, a prošle sezone je na 53 utakmice postigao deset golova i imao isto toliko asistencija.

PROČITAJTE JOŠ

Prema Transfermarktu, brazilski internacionalac vredi 70 miliona evra. Juventus nema taj novac, pa su Italijani došli do opcije koju će Englezi prihvatiti. Naime, Vila mora da zaradi nešto novca kako ne bi imala problema sa finansijskim fer-plejem, pa će za Luiza kupiti oko 20 miliona evra i dvojicu igrača Juventusa.

U Englesku stižu američki vezista Veston Mekeni (25) koji vredi 28 miliona evra i engleski krilni fudbaler Semjuel Iling-Junior (20) koji vredi 13 miliona evra. Vila želi da dovede oboje i spremna je da se odrekne svog ključnog igrača. Međutim, ovaj transfer će imati i jednu vrlo neobičnu stavku.

Osim Luiza, Juventus će kupiti i njegovu devojku Ališu Leman (26). Ona je jedna od najpopularnijih fudbalerki na svetu koja trenutno igra za ženski tim Aston Vile. Članica je reprezentacije Švajcarske, za koju je odigrala 53 nastupa i postigla devet golova.

Osim što dobro igra fudbal, napadačica je popularna i zbog atraktivnog izgleda i ima skoro 17 miliona pratilaca na Instagramu, a njen dolazak u ženski tim Juventusa u paketu sa Luizom bio bi ne samo fudbalski već i marketinški potez. Luiz je navodno insistirao da Leman bude uključen u njegov transfer.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar