Foto: TANJUG/AP Photo/Darko Vojinovic

Fudbaler Srbije Nemanja Gudelj veruje da naš tim može da ostvari pobedu u Mađarskoj u subotu uveče.

„Orlovi“ će od 20.45 igrati jedan od ključnih mečeva za plasman na Evropsko prvenstvo naredne godine, a Gudelj je izneo neke od grešaka koje Srbija ne sme da ponovi u drugom okršaju s Mađarima.

PROČITAJTE JOŠ:

Prvi je rešen u njihovu korist u Beogradu sa 2:1, ali je Srbija prva povela golom Dušana Vlahovića u prvom poluvremenu, za koje Nemanja ističe da je bilo lošije nego drugo.

„Razlika će biti sigurno. U prvom poluvremenu nismo bili na našem nivou u prvom meču. U drugom smo odigrali odlično i tako sad treba da uđemo o utakmicu u pogledu borbenosti i želje. Moje mišljenje je da smo fudbalski bolji od njih. Imamo kvalitetan tim i kvalitetne igrače u velikim klubovima i do nas je pokažemo želju i volju“, naveo je Gudelj na konferenciji pred put u Budimpeštu.

Bilo je u prethodnim mečevima kritika na račun odbrane, gde je Gudelj bio jedan od šrafovau Piksijevom timu, ali Gudelj smatra da kad se daju golovi, ceo tim pobeđuje, kad se primaju, ceo tim gubi.

„Pa kritikovanja može biti, uvek će toga biti. Mi se branimo kao tim, ne brani se samo tri, četiri, pet igrača, nego se branimo sa 11 fudbalera na terenu. Ako treba da ih bude, treba da bude kritika na račun celog tima, ali to je sada nebitno. Bitno je da izađemo jako na teren kao ratnici, da im pokažemo tu volju i siguran sam da će naš kvalitet doći do izražaja“, uveren je Gudelj.

Kad je reč o poređenju meča s Mađarima sa onim protiv Portugala u kvalifikacijama za Mundijal u Kataru i Nemanja i Saša Lukić smatraju da taj pritisak može da se podnese. Srbija trenutno ima isti broj bodova kao i Mađarska, ali sa utakmicom više od Mađara.

„Kao što je Sale (Lukić) rekao, nama taj neki pritisak i odgovara. I ranije smo to pokazivali… Imaju odličan tim sa dobrim igračima, pokazali su da su fokusiraniji. Mi smo spremni, dobro treniramo. Imamo kvalitetan tim, znamo šta nas čeka tamo, ali spremni smo i idemo za tri boda“, navodi Gudelj.

Na pitanje kako se snalazi u seobi između pozicija zadnjeg veznog i štopera, odgovara da je već navikao.

„Nije mi teško, i jednu i drugu poziciju poznajem dobro. Kroz karijeru sam više igrao kao zadnji vezni, ali sam i štoper. Jedino što znam je da gde budem potreban selektoru, daću sve od sebe da uradim posao za tu poziciju na koju me trener stavi“, priča Gudelj.

Selektor Stojković je ove nedelje rekao da su mu potrebni ratnici i da je lepota fudbala sada u drugom planu u odnosu na rezultat. Saglasan je i igrač Sevilje.

„U pravu je. Mi smo u mentalnom smislu spremni za rat i to su ove dve utakmice, prvo u subotu. Kao što kaže Mister, nadam se da će ratnici i izaći na teren“, navodi Nemanja.

Ubeđen je da će i navijači na Puškaš areni biti dodatni motiv tim pre što bi trebalo da bude i pristalica srpskog tima.

„Mislim da je to za svakog igrača nešto ekstra, donosu neku dodatnu motivaciju za igru. Sale je rekao da će biti dosta naših navijača i jedva čekamo tu utakmicu i atmosferu, ta tri boda“, zaključio je Nemanja Gudelj.

BONUS VIDEO: Mitrović dao gol u azijskoj Ligi šampiona, srpski napadač je strah i trepet u Al Hilalu