Foto: Javier Garcia / Shutterstock Editorial / Profimedia

Fudbaler Srbije Saša Lukić otkrio je koliko se oseća izostanak Aleksandra Mitrovića koji je otišao iz Fulama ovog leta.

Njih dvojica su zajedno igrali manje od jedne sezone jer je Mitrović posle pet i po godina otišao u Al Hilal i u Saudijskoj Arabiji nastavio da trese mreže.

PROČITAJTE JOŠ:

Lukić je prošao period privikavanja i kaže da je i njemu, ali i Fulamu evidentno teže u ovoj sezoni, tim pre što je klub sa Krejven Kotidža ovog puta u donjem delu tabele na 12. mestu, sa po tri pobede i poraza i dva remija.

„Od priprema je krenulo super u Fulamu. Mitar nam je falio u svakom smislu, kad je Mitar otišao tad sam se povredio. Psihički je uticalo na mene“, rekao je Lukić uz osmeh na konferenciji pred meč Srbije i Mađarske.

„Sad sam se oporavio, dobro se osećam, ali nam je falio u svakom smislu. Kako u ekipi, tako i van terena, ali dobro, moraću da se što pre priviknem i bez njega“, dodao je vezista Fulama i „orlova“.

Mitrović mu je pomogao i da se što bolje privikne na ritam u Engleskoj, pa je posle više godina provedenih u Italiji, Saša objasnio i razliku između Serije A i Premijer lige i kaže da je englesko prvenstvo daleko zahtevnije.

„Moram da gledam iskreno, velika je razlika između Premijer lige i Serije A. Kao što je bio prelazak iz Partizana u Seriju A. Prvih šest meseci je bilo jako teško i Mitar je pomogao da se što bolje adaptiram. Ali, gledajući fudbal u Seriji A i Premijer ligi sve je drugačije. Igrači su brži i eksplozivniji i prvih šest meseci sam pokušavao da se prilagodim. Namestio sam svoju glavu i dugo vremena sam proveo u Italiji. Od priprema sam dao sve od sebe da se što bolje pripremim, krenuo sam da igram, želim da ostanem zdrav i da sve bude kako treba“, rekao je Lukić.

On i Mitrović će sada opet imati priliku da zaigraju zajedno u ekipi pošto Srbija u subotu uveče na Puškaš areni igra meč protiv Mađarske u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, a obojica su u konkurenciji za tim Dragana Stojkovića Piksija.

BONUS VIDEO: Mitrović dao gol u azijskoj Ligi šampiona, srpski napadač je strah i trepet u Al Hilalu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar