Foto: EPA-EFE/ADAM VAUGHAN

Trener Brajtona Roberto De Zerbi rekao je da je bio zaista iznenađen kada je čuo da je njegov fudbaler Kaoru Mitoma pozvan u reprezentaciju Japana za predstojeći Kup Azije, uprkos povredi skočnog zgloba.

Mitoma je na štakama napustio stadion, nakon što se 21. decembra povredio u utakmici protiv Kristal Palasa (1:1) u Premijer ligi.

PROČITAJTE JOŠ:

Tada je procenjeno da mora da pauzira do šest nedelja, ali to nije sprečilo selektora Japana Hajmea Morijasua da uvrsti 26-godišnjeg fudbalera u tim, preneo je Eurosport.

„Zaista sam iznenađen pošto su mi klupski lekari rekli da mu je potrebno četiri do šest nedelja pauze zbog povrede. Meni je teško da zamislim da će igrati na Kupu Azije. Ali, ja podržavam Mitomu, sve moje igrače, i srećan sam i veoma ponosan ako mogu da igraju za njihove reprezentacije“, rekao je De Zerbi.

Kup Azije igra se od 12. januara do 10. februara u Kataru, a Japan će početi takmičenje utakmicom protiv Vijetnama 14. januara. Selektor Japana rekao je da utakmica protiv Vijetnama dolazi prebrzo za fudbalera Brajtona.

Foto: EPA-EFE/SERGEY DOLZHENKO

„Ne znam da li će Mitoma biti spreman da igra u prvoj utakmici protiv Vijetnama, ali dobro se oporavlja i očekujem da će biti na raspolaganju u ranoj fazi turnira“, naveo je Morijasu.

Trener Brajtona neko vreme neće moći da računa ni na Simona Adingru, koji je pozvan u reprezentaciju Obale Slonovače za Kup afričkih nacija, uprkos povredi tetive.

De Zerbi ima problema sa povredama igrača, pošto trenutno nema na raspolaganju Solija Marča, Džoela Veltamna, Tarika Leptija, Ansua Fatija i Igora Žulija.

U utakmici protiv Vest Hema, u utorak na gostujućem terenu, neće moći da računa na kapitena Luisa Danka zbog žutih kartona. Brajton je trenutno osmi na tabeli Premijer lige sa 30 bodova, a Vest Hem ima tri boda više na šestom mestu.

BONUS VIDEO: Najbolji golovi i potezi Džuda Belingema u Bundesligi

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar