Dejan Savićević i Dejan Peković
Foto: Screenshot Facebook RTCG

Dejan Savićević, predsednik Fudbalskog saveza Crne Gore, i Dejan Peković, bivši fudbaler Partizana i stručni konsultant emisije "Fudbal fest", još jednom su ušli u sukob u emisiji.

U pojedinim momentima je došlo do ogromne tenzije. Savićević je istakao da Crna Gora nije izuzetak po pitanju nameštanja mečeva u odnosu na ostatak Evrope.

PROČITAJTE JOŠ

„Sigurno da mi nismo izuzetak u odnosu na ostatak Evrope. Probamo da se borimo sa svim tim. U posljednjoj vašoj emisji „Akcenti“ bio je tužilac Mugoša, koji je objasnio da je to teško dokazati. Prvi put čujem da UEFA javlja dva ili tri dana pre meča da je sumnjiv. Na dan utakmice kreću uplate. Pokrenuli smo postupak za meč Mladosti i Dečića, zbog toga neću davati izjave oko toga, da se ne bi stvarao pritisak na tužilaštvo“, kazao je predsednik FSCG.

Istakao je i da je Savez potrošio oko 50 miliona da pomogne klubovima.

„Od osamostaljenja, dali smo opremu u vrednosti od 450 hiljada klubovima, novac koji smo im dali ukupno iznosi 13 miliona, sve zajedno 52 miliona. Nema govora o stotinama miliona evra potrošenih“, kazao je Savićević.

Istakao je da će tužilaštvo u razumnom roku doneti odluku o igraču Mladosti Zvonku Cekliću i samom meču.

„Zvonko Ceklić je suspendovan, proces i tok tog slučaja idu dalje. Policija i tužilašto rade svoj posao. Prethodni put kada su igrači uhapšeni zbog toga, tužilaštvo nam nije dalo ni dokument, niti su nas obavestili kad su ih pustili. Sada je drugačija situacija, jer nam je tužilac Mugoša rekao da da će nam dostaviti izjave. Krivični zakonik je blaži u odnosu na disciplinski pravilnik FSCG. Verujem da će se slučaj u razmnom roku rešiti, recimo pre kraja prvenstva. Nikad nije kasno da se obračunamo sa svim tim“, kazao je Savićević.

Istakao je da Crna Gora dobija više novca od TV prava nego Severna Makedonija, a UEFA je upozorila da je 20 utakmica potencijalno namešteno.

„Sve pare od sponozora idu klubovima. Što se tiče utakmica, u poslednjih šest godina došlo nam je od UEFA 20 utakmica koje su sumnjive, to je manje od jedan odsto“, istakao je Savićević.

Pojasnio je i da policiju ne zanima previše pitanje regularnosti takmičenja.

„Pre 10 godina sam bio u policiji da pričam oko nameštanja, kada sam im pomenuo jedno ime, stali su i više nisu istraživali“, kazao je predsednik FSCG.

Peković je insistirao da je neophodno da se nešto promeni u crnogorskom fudbalu.

„I dalje nam je najgora liga, razgovarao sam sa mnogim preduzetnicima, kojima ne pada napamet da ulažu u naš fudbal. To je veliki problem“, kazao je Peković.

Uzvratio mu je Savićević besno i rekao da će mu čestitati ako bude imao većinu u FSCG.

„Nikog nije lakše smeniti u Crnoj Gori od mene. Ja nisam problem nikakav. Ko god bude imao većinu, ja ću mu prepustiti rukovođenje FSCG“. istakao je predsednik FSCG.

Osvrnuo se i na kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, ali i najavio Ligu nacija.

„Protiv Srbije u Podgorici smo ispustili priliku za prvo mesto. Da smo uzeli makar bod, Srbija ne bi izgubila obe utakmice sa Mađarima. Onda smo igrali bez golova sa Mađarima i to nas je omelo. Što se Lige nacija tiče, sa Islandom i Velsom možemo da igramo, kao i sa Turskom. Selektor Hrvatske Zlatko Dalić će nam pomoći da spremimo te mečeve, jer su igrali sa njima u kvalifikacijama“, kazao je Savićević.

@cgsportme Možda i najbolja 3 minuta u istoriji fudbalskog razgovora u #CrnaGora. Dejo vs Džaja („ko tebe zna Džaja“?) Predsjednik FSCG Dejan Savićević gost je današnje emisije Fudbal Fest na #RTCG ♬ original sound – CGsport

Pročitajte i deo najžešćeg sukoba tokom 2021. godine.

Savićević: Emisija je postala, da ne kažem šta…

Peković: Ne možemo da izađemo na ulicu od ljudi.

Savićević: Pa, ko tebe zna Džaja? Ko te zaustavlja? Mene ne zaustavljaju ljudi, gde te lko zaustavlja?-

Peković: Pa, zašto bi te zaustavljali?, odgovorio mu je Peković.

Savićević: Isto što i tebe da pitaju, što je ovo? Pitaju me nekad za neku utakmicu i za nešto… Ko ti je mama, ko ti je tata, đed ti je bio general neki, kakve to ima veze. Da ja pričam o svome ocu? Ti treba da pričaš o sebi Džaja-

Peković: Ja ću da pričam o sebi.

Savićević: O čemu ćeš da pričaš o sebi? O čemu? O tome kad si bio igrač? Zovne svoga igrača u emisiju, pa ga Radević pita – koju si poziciju za reprezentaciju igrao? Pusti to!

Peković: Dejane, to je spinovanje ako ćeš tako da gledaš. Ti braniš ljude od mene sportiste, koji nemam mrlju u karijeri.

BONUS VIDEO Maradona – fudbalski čarobnjak iz Buenos Ajresa

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar