Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Remi po volji, ali postoje i veliki problemi.

Crvena zvezda je imala priliku da pobedom u Humskoj praktično reši pitanje šampiona, mada su crveno-beli bili svesni da im i remi itekako odgovara, s obzirom na to da imaju praktično dva „kiksa fore“.

PROČITAJTE JOŠ...

No, uprkos tome što su zadržali višak na tabeli, u „Ljutice Bogdana“ imaju itekako za čim da žale, ali i povoda za strepnju, s obzirom na još jedno bledo izdanje igrača koji su nosioci igre.

Pred Milošem Milojevićem je poprilično kompleksan zadatak da trgne ekipu pre nego što postane kasno. A čini se da je sada kristalno jasno da je Zvezdi neophodno da na stadion „Rajko Mitić“ dođe još neko pojačanje, pod uslovom da žele da budu konkurentni u Evropi.

A što se tiče učinka igrača na utakmici protiv Partizana…

Milan Borjan – Kapiten kapitenski. Izuzev jedne loše ispucane lopte nije grešio. Odbranio je šut glavom Svetozaru Markoviću u finišu prvog poluvremena, potom je kod penala bio izvanredan, ali je udarac Bibarsa Natha bio previše dobar da bi uspeo da ga zaustavi. Bio je jedan od najboljih pojedinaca u crveno-belom.

Ocena – 7.5

Strahinja Eraković – Eraković u Superligi Srbije može da pokrije poziciju desnog beka, ali mladi štoper, uprkos popriličnoj istrajnosti stručnih kadrova crveno-belih, nikako nije rešenje za neke veće i bitnije utakmice. Promašio je dobru šansu na početku meča, nije predstavljao opasnost po gol Partizana niti je „širio“ odbranu crno-belih, video se nedostatak probojnosti. U odbrani korektan, mada je imao problema sa Fusenijem Dijabateom, pogotovo kada je prebačen na poziciju levog beka u završnici utakmice, po izlasku Milana Rodića iz igre.

Foto: TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC

Ocena – 6

Aleksandar Dragović – Neprimetan većim delom meča najviše zbog toga što je pout senke pratio Rikarda Gomeša, i zatvorio sve što je trebalo da bude zatvoreno. Nije briljirao, ali nije ni imao potrebe za tim.

Ocena – 6.5

Nemanja Milunović – U skoku neprelazan, po zemiji na momente kritičan, ali je uspevao da zaustavi sve što je bilo do njega. Problemi su nastajali kada je imao potrebu da iznosi loptu i da on rukovodi igrom crveno-belih. No, to ni nije Milunovićev zadatak, mada je utisak da su na tom polju i Dragović i Eraković znatno bolje opcije.

Ocena – 6

Milan Rodić (do 57. minuta) – Prošle sezone briljantan, ali je utisak da se pošteno istrošio i ispraznio, i to se vidi. Loša partija protiv Partizana, izašao je posle manje od sata igre. Nedostajali su njegovi prodori, nedostajala je njegova upornost, i nedostajalo je konstantno izluđivanje protivničkih defanzivaca. U odbrani korektan, ne više od toga.

Foto: Dusan Milenkovic/Starsport

Ocena – 6

Seku Sanogo – Šansu je dobio kako bi fizički odgovorio na čvrstu igru Partizana, što je uspeo, ali je malo nedostajalo da ponese ulogu i tragičara i junaka. Prvo je sredinom prvog poluvremena šutirao glavom, pogodio Aleksandra Popovića i promašio dobru šansu za 1:0, da bi potom u 72. minutu „prodao“ loptu Rikardu, te u nastavku gledao završnicu napadača Partizana koja je, srećom po Zvezdu, završila pored stative. Ima ulogu u Zvezdinoj igri, to je jasno, jedino pitanje jeste da li može to da bude na više frontova.

Ocena – 7

Gelor Kanga – Dirigovao igrom Zvezde, ali je lucidni Gabonac ovog puta blago zatajio. Odradio je šta je do njega, ali je upravo taj nedostatak eksplozije i to nešto „preko“ ono što je nedostajalo. Mogao je bolje, ali je i ovakav bio među glavnim igračima tima sa Marakane. Ostaće žal kod navijača za njegovim solidnim udarcem u drugom delu.

Foto: Dusan Milenkovic/Starsport

Ocena – 7

Mirko Ivanić (do 67.) – Isto kao i Kanga, nije briljirao, ali je njegovim izlaskom Zvezdina igra gotovo u potpunosti nestala. Postao je Ivanić igrač koji igri tima sa Marakane daje dušu, koja je ovog puta negde odlutala. Navikao je na bolje, mora bolje, ali je, opet isto kao i Kanga, i ovakav bio jedan od najboljih igrača, što dovoljno govori koliko je važan šraf.

Aleksandar Katai – U „kanalu“ je momak iz Srbobrana, i iz njega se ne nazire izlaz. Pokazao je na momente da je još uvek klasa za sebe u domaćem šampionatu, problem je što se ti momenti ne dešavaju više na redovnoj bazi nego dolaze kao sporadnična eksplozija njegove fudbalske genijalnosti, nakon koje sve opet padne u kolotečinu u kojoj je već neko vreme. Skrivio penal bez ikakve potrebe. Promašio dve dobre šanse, kasnio par puta sa dodavanjima… Vreme je da se trgne, jer dok je ovog puta prošlo bez ikakvih posledica, sledi Liga Evrope, gde je Zvezdi neophodan onaj stari Katai. U suprotnom, neće biti dobro.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Ocena – 5.5

Osman Bukari – Gol koji je postigao govori dovoljno za sebe. Imao još nekoliko odličnih prodora i centaršuteva koje nije imao ko da sprovede u mrežu. Iako je za delić sekunde zakasnio sa pasom za Stefana Mitrovića sredinom drugog dela, ipak to nije dovoljno da njegov učinak baci u zapećak.

Pravo Zvezdino pojačanje – i to će tek pokazati, s obzirom na to da ga velike utakmice po svemu sudeći izuzetno inspirišu.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Ocena: 7.5

Aleksandar Pešić (do 67.) – Nije se popularni Šilja video, u dobroj meri zbog povrede. Nedostajala je njegova lucidnost u igri, povreda je ostavila traga pa su crveno-beli izgledali kao da igraju bez klasične devetke.

Ocena: 6

Marko Gobeljić (od 57.) – Bez konkretnog učinka.

Kings Kangva (od 67.) – Bez konkretnog učinka, što bi moglo da zabrine stručni štab, jer je doveden da bude nosilac igre, a po ulasku na teren umesto Ivanića igra tima sa Marakane se raspala. Nije imao nijedan potez vredan pažnje.

Stefan Mitrović (od 67.) – Trčao, stavljao na muke odbranu Partizana, nije uspeo da zatrese mrežu ali je ponovo pokazao da će itekako biti budućnost crveno-belih.

Ocena – 7

Kalifa Kulibali (od 83.) – Nedovoljno za konkretniju ocenu, ali pokazao da je jak u duelu, te će tek u narednim utakmicama biti jasnije zbog čega je izbor pao baš za njega.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Miloš Milojević – Prvih pola sata kao iz poezije – Zvezda je napadala, stvarala šanse, pritiskala rivala… Evrogol Bukarija je to iz nekog razloga sasekao. U drugom poluvremenu nije uspeo da povrati tu inicijativu, crno-beli su poravnali, a Zvezda ostala bez pobede.

Imao je šta da vidi, to sigurno, i ima razloga da bude zadovoljan, ali i par glavobolja. Pre svega, neophodna su pojačanja na mestu zadnjeg veznog i desnog beka, i ali i pronalazak načina da Katai izađe iz krize. Milojević je tu previše kratko da bi već sad doneo konkretnije promene, njih bi trebalo očekivati kroz par nedelja, a na navijačima Zvezde jeste da se nadaju da neće biti kasno.

Takođe, duel sa Partizanom je pokazao da je bilo kakav rezultat u Ligi Evrope nemoguć ukoliko pitanje desnog beka ne bude rešeno u najskorijoj budućnosti. U Humskoj je pružena prava pokazna vežba koja crveno-bele verovatno neće skupo koštati, ali Milojević mora što pre da pronađe način da reši ili sakrije probleme i nedostatke. U suprotnom, ne smeši se preterano lepa evropska jesen…

Ocena: 7

BONUS VIDEO Navijači Partizana skandiraju Vučiću

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar