Foto: Tanjug/AP Photo/Andrew Medichini

Bizarna priča.

Brazilac Edson, vezni fudbaler Premijer lige Al-Adalah, otkrio je da je bio oduševljen što je njegov saudijski klub doveo Mohameda Salaha.

PROČITAJTE JOŠ

Međutim, ispostavilo se da je u pitanju nepoznati imenjak i prezimenjak koji igra na levom boku i dolazi iz Saudijske Arabije.

„Mislio sam da nam je Salah došao iz Liverpula. Ali nije on. Arapski fudbal raste svake godine, tako da ne bi bilo čudno da su doveli Salaha“, rekao je 31-godišnji Edson za ESPN.

Podsetimo, saudijski klubovi su doveli Kristijana Ronalda, N’Golo Kantea, Rijada Mareza, verovatno Marsela Brozovića i druge poznate fudbalere sa ciljem da tamo unaprede ligu. Salah, jedan od najboljih napadača sveta, nije pominjan u glasinama, ali je moguće da su Saudijci razmišljali i o njemu.

Salahov ugovor sa Liverpulom traje do 2025. godine. Transfermarkt ga procenjuje na 65 miliona evra. „Dolaskom najboljih igrača u Saudijsku Arabiju, poželeće i drugi da se pridruže“, smatra Edson, koji veruje da će saudijska liga u narednim godinama biti među šest-sedam najboljih na svetu.

BONUS VIDEO Najbolji golovi sezone 2022/2023 u Bundesligi

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar