Kevin Panter, Matijas Lesor i Jam Madar Foto: 900/Cordon Press / Cordon Press / Profimedia

To bi bio treći odlazak iz redova crno-belih.

Partizan je uspeo da zadrži Kevina Pantera nakon neočekivanog preokreta, ali ne i Matijasa LEsora i Dantea Egzuma koji su napustili crno-belo jato i otisnuli se u Evropu i SAD.

Sada su najveća pitanja oko preostalih igrača da li ostaju Zek Ledej, Janis Papaetru i Džejsm Naneli. Naneli je od starta viđen i naredne godine, dok bi prema poslednjim informacijama zbog Pantera trebalo da ostane i Ledej, dok će Grk po svemu sudeći nazad kući.

PROČITAJTE JOŠ

To je neplanirano potvrdio i sam kapiten Partizana.

On je u intervjuu za televiziju BN sport ptičao o svojim saigračima, a prvo se dotakao Matijasa Lesora.

“Matijas je moj brat, igrali smo zajedno dve godine. Rekao sam mu da ću biti jako srećan zbog njega, ma šta da odluči jer ga zaista volim kao brata. Imao je sjajnu godinu iza sebe, bio je jako uticajan na našu igru, dao nam veliku energiju na parketu. On je sjajan. Ide u dobar tim i nadam se da će uspeti“, rekao je Panter za BN Sports.

On se zatim osvrnuo i na Papaetrua.

“Volim i Papapetrua, zna on to dobro. Imali smo blizak odnos tokom sezone. Nažalost, on se vraća kući. Želeo sam da ostane, ali svako donosi svoje odluke. On je dobar lik i igrač. Pomogao je mnogo Partizanu i nedostajaće mi mnogo, osetiće se njegov izostanak. Ostaćemo u kontaktu, srećan sam zbog njega, oprostiću mu, a-ha-ha“.

Joanis Papapetruov povratak u Panatinaikos je predmet spekulacija u proteklim danima i nedeljama, pa ova vest možda nije iznenađenje, ali svakako je faktička potvrda da će Partizan ostati bez još jednog važnog igrača u svom sastavu, nakon Matijasa Lesora i Dantea Egzuma.

Papapetru se pridružio Parnom valjku prošlog leta, i uprkos tome što možda nije ispunio očekivanja statistički gledano, bio je izuzetno značajan igrač u rotaciji i neko ko je odigrao veliku ulogu u odbrani. Pruzao je važne doprinose u ključnim trenucima sezone, doprinoseći tome da Partizan osvoji regionalno prvenstvo posle deset godina.

BONUS VIDEO Marina Maljković na poluvremenu razgovara sa košarkašicama Srbije

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar