Sve scene nezapamćene sramote evropske košarke.

Utakmica između Real Madrida i Partizana u okviru Top 8 faze Evrolige ostaće upamćena po žestokoj tuči košarkaša dva tima zbog koje je meč prekinut pre poslednjeg zvuka sirene, a svemu je prethodio jedan izuzetno prljav potez beka Reala, Serhija Ljulja.

PROČITAJTE JOŠ

Ljulj je veoma grubo i prljavo faulirao Kevina Pantera, kapiten Partizana je burno odreagovao odgurnuvši igrača Madriđana, nakon čega je situacija eskalirala.

Nakon duže pauze i pregledanog snimka, meč je prekinut na 1:40 pre kraja, pri rezultatu 90:85.

U toj opštoj tuči u kojoj su svi mahali pesnicama i gde sudije nisu znale šta da rade i kako da smire situaciju najgore je prošao Dante Egzum. U jednom trenutku je doživeo divljački, rvački star Geršona Jabuselea koji ga je uhvatio sa leđa, a onda bacio na parket. Posledice toga su bile i te kako vidljive jer je Egzum napustio dvoranu sa pokidanom tetivom jednog prsta noge. Izašao je na štakama i do dodatnih pregleda neće biti poznato da li će moći da pomogne saigračima i u Beogradu 2. maja. Uz to je imao i ogromnu posekotinu na leđima.

Sudije su prekinule utakmicu, a sukob igrača se nastavio i kod svlačionica.

Kako nam je javio izveštač Nova.rs iz Madrida, igrači oba tima su se pokačili kod svlačionica, umal nije došlo do nove tuče, ali su onda smirene strasti.

Novinarima nije bilo dozvoljeno da snimaju, a Kevin Panter i Rudi Fernandez su porazgovarali u mirnom tonu.

Pre toga je bilo i malo guranja, ali ni približno onako kao na terenu.

Košarkaš Partizana Dante Egzum doživeo je ozbiljnu povredu na gostovanju protiv Real Madrida u drugoj utakmici plej-ofa Evrolige, a nakon meča viđene su sramne scene.

Egzum je do svlačionice došao uz pomoć saigrača nakon što ga je Geršon Jabusele bacio na parket, a po završetku meča njegov otac Sesil je pokušao da dođe do svog sina.

Ipak, uprkos tome što je imao validnu akreditaciju, Egzumov otac nije dobio dozvolu da se pridruži svom nasledniku.

Foto: Nova.rs

Ništa mirnije nije bilo ni na tribinama jer su članovi obezbeđenja morali da udalje nekoliko navijača sa tribina. U jednom trenutku je jedan navijač Partizana prosto izleteo iz dvorane, a nije poznato šta je prethodilo ovom sukobu.

Kako je izgledao taj trenutak pogledajte u snimku pred vama.

Zanimljivo da navijači Reala nisu bili zadovoljni tretmanom koji su imali, pa su tokom meča skandirali „Evroliga mafija“. Ipak, ovaj detalj će najmanje biti predmet ispitivanja.

Čak su skandirali i Jabuseleu zbog divljačkog poteza…

I na kraju haos je usledio i dok su igrači Partizana izlazili sa terena. Tako je Matijas Lesor u jednom trenutku seo na reklamu i slušao vređanje navijača, dok ih je Panter pozdravljao poljupcima dok je odlazio u svlačionicu.

U čitavom haosu je Željko Obradović pokušao da smiri igrače, a na kraju je poručio da želi da ovakva scena ostane na parketu Madrida i da ne bi želeo tenziju u Beogradu.

BONUS VIDEO Navijači Reala provocirali igrače, Lesor namerno seo na reklamu, Željko poludeo i sve ih oterao

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare