Foto: BURAK AKBULUT / AFP / Profimedia

Sa nestrpljenjem se čekao meč Reala i Partizana koji je ostao u senci opšte tuče.

Susret na kraju nije ni završen, a Partizanu je upisana pobeda jer je u trenutku pobede vodio sa 95:80 u drugom meču plej-ofa sa Real Madridom.

#related-news_0

Čekala se reakcija Evrolige, a ona se oglasila nešto posle 01.00 u petak ujutru.

„Druga utakmica plej-of serije između Real Madrida i Partizana prekinuta je na 1 minut i 40 sekundi do kraja kada je došlo do svađe na terenu i većina obe klupe se ispraznila.

Kada su diskvalifikacije primenjene za one igrače koji su učestvovali u tuči i one koji su automatski izbačeni zbog napuštanja klupe, nijedna ekipa nije imala potreban minimum od dva igrača svaki koji je potreban da završi utakmicu, tako da se utakmica smatra zvanično završenom rezultatom u to vreme prekinuto je 80:95 u korist Partizana, koji tako sada vodi u seriji 2:0.

Evroliga je prosledila prijavljene činjenice nezavisnom disciplinskom sudiji Evrolige, koji će u naredna 24 časa doneti odluku o incidentima na terenu u skladu sa utvrđenim postupkom. Evroliga najoštrije osuđuje događaje koji su se desili na kraju utakmice. Ovakvi događaji ne predstavljaju vrednosti poštovanja koje liga i njeni klubovi promovišu i koje oličava košarkaški sport“, stajalo je u saopštenju.

BONUS VIDEO: Partizan na pragu fajnal – fora: Rapsodija i 2:0 u Madridu ostali u senci tuče na terenu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar