Tuga je zadesila čitav svet domaće, regionalne i evropske košarke.

Sve mečeve Evrolige gledajte na kanalima Sport Kluba, uz SBB na EON i D3 platformama.

Utakmica Crvene zvezde i Baskonije počela je minutom ćutanja zbog smrti srpskog trenera Dejana Milojevića. Meč se igra u Beogradskoj areni u četvrtak od 19 časova u sklopu 22. kola elitnog košarkaškog takmičenja.

PROČITAJTE JOŠ:

Crveno-beli su pred meč najavili da su tribine rasprodate, a tužnu scenu sa Milojevićevim likom na velikom ekranu i igračima okupljenim u krugu na centru, pratilo je u tišini oko 20 hiljada ljudi.

Milojević je preminuo od posledica srčanog udara koji je imao tokom timske večere u Solt Lejk Sitiju, a košarkaški svet je u sredu ostao u šoku.

Dejan je tokom bogate karijere bio MVP regionalne lige i njen prvak, prvak države s Partizanom, dok u Evroligi ima drugi najveći indeks na jednoj utakmici (55).

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

Објава коју дели nova.rs sport (@nova.rs_sport)

Decembra 2004. bio je u dresu Partizana kada su crno-beli pobedili Olimpijakos 87:73, a Miloje je imao 35 poena, 14 skokova, tri asistencije i pet ukradenih lopti.

Nakon igračke karijere, posle 2009. godine je bio i u trenerskim vodama, a od 2012. do 2020. je bio na klupi Mege. Nakon toga je jedno vreme proveo u Podgorici kao trener Budućnosti i od 2021. je bio u NBA ligi kao deo stručnog štaba Stiva Kera u Golden Stejt Voriorsima.

BONUS VIDEO: Lejkersi minutom ćutanja obeležili prerani odlazak Dejana Milojevića

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar