"Praktična žena" donosi recept za slanu tortu od mesa i zelja.
-350 g zelja
-2 šolje pirinča
-250 g ml. mesa
-1 luk
-1 paradajz
-1/2 veze peršuna
-2 čena belog luka
-1/2 šoljice maslinivog ulja
-so, biber, ml. paprika
-700 ml paradajz soka
još
-1 limun
za sos
-300 ml paradajz soka
-300 ml vode
-1 kašika paradajz paste
Listove kuvati 1 min u proključaloj vodi. Na dno kalupa najpre poređati limun, a zatim zelje po dnu i stranicama kalupa. Za fil izmešati pirinač, meso, luk, seckan paradajz, peršun, beli luk, maslinovo ulje, so, biber i ml. papriku. Nadev staviti preko zelja, a zatim ponovo zelje pa nadev i sve tako dok imate sastojke stim da završavamo zeljem. Tortu izbockajte nožem i preliti paradajz sokom. Pecite je oko 30 minuta na 180 stepeni. Za to vreme napravite sos tako što ćete skuvati paradajz sok, vodu i paradajz pastu. Pečenu tortu izvadite iz kalupa kada se ohladi i prelite sosom- Po želji poslužite uz kiselo mleko.
Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?
Ostavi prvi komentar