"Praktična žena" donosi recept za slanu tortu od mesa i zelja.

Sastojci:

-350 g zelja

-2 šolje pirinča

-250 g ml. mesa

-1 luk

-1 paradajz

-1/2 veze peršuna

-2 čena belog luka

-1/2 šoljice maslinivog ulja

-so, biber, ml. paprika

-700 ml paradajz soka

još

-1 limun

za sos

-300 ml paradajz soka

-300 ml vode

-1 kašika paradajz paste

Priprema:

Listove kuvati 1 min u proključaloj vodi. Na dno kalupa najpre poređati limun, a zatim zelje po dnu i stranicama kalupa. Za fil izmešati pirinač, meso, luk, seckan paradajz, peršun, beli luk, maslinovo ulje, so, biber i ml. papriku. Nadev staviti preko zelja, a zatim ponovo zelje pa nadev i sve tako dok imate sastojke stim da završavamo zeljem. Tortu izbockajte nožem i preliti paradajz sokom. Pecite je oko 30 minuta na 180 stepeni. Za to vreme napravite sos tako što ćete skuvati paradajz sok, vodu i paradajz pastu. Pečenu tortu izvadite iz kalupa kada se ohladi i prelite sosom- Po želji poslužite uz kiselo mleko.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar