Jan i Ljubomir Kerekeš Foto: Marko Jurinec/PIXSELL

Pa da se pomolimo.

„Muškarci klečali na Trgu Sv. Vinograda i molili da gulaš uspije. Da nije ni preretki ni preveč šarf. Žene danas ne trebaju kuhati, nosimo im gulaš jer ih volimo takve kakve jesu. Puno pusa od Kerekesh Teatra i prijatelja“, glasi poruka koja je ispratila fotografije zbog kojih se ovih dana u Hrvatskoj podigla prašina.

Na fotkama koje su u nedelju objavljene na stranici Kerekesh teatra, grupa muškaraca kleči pred kotlićem, jasno aludirajući na muškarce koji kleče na Trgu bana Jelačića i „mole za čednost“. Iako je prizor mnoge nasmejao, neki su se našli uvređenim, pa su glumci počeli da dobijaju i pretnje zbog toga.

Glumci Ljubomir (62) i Jan Kerekeš (35), otac i sin koji stoje iza Kerekesh Teatra, oglasili su se saopštenjem na mrežama, svesni da je šala otišla predaleko.

„S obzirom na to da smo primili nekoliko otvorenih prijetnji i obzirom da su naše fotografije klečanja pored gulaša postale najpraćenija vijest u Hrvatskoj IKAD ( što je izrazito žalosno, jer ima puno ljepših i važnijih vijesti ) šaljemo ovu poruku svima koji još vjeruju u ljubav.

MI SMO VJERNICI I VJERUJEMO DA SE SVAKA MOLITVA JEDNAKO GLASNO ČUJE BEZ OBZIRA GDJE SE MOLI.

Ako živimo u demokraciji i prihvaćamo različitosti, zašto ne bismo sutra mogli postaviti tepihe na trgove i klanjati se u smjeru džamije ili druge crkve?

Ako poštujemo žene i njihova prava, zašto bismo trebali tražiti od njih da budu u službi muškaraca? I zašto bi muškarci trebali odlučivati umjesto žena?

Ako se ljudi vole, zašto ne bi smjeli voditi ljubav prije braka?

ŽIVIMO U 21. STOLJEĆU I KLEČIMO NA TRGOVIMA? Svoju seksualnu orijentaciju dokazujemo povorkama, zastavama ili šamarima i batinama?

Pročitajte još:

AJMO SE SVI SMIRITI I POMOLITI ZA SEBE.

Bez fotoaparata u rukama. Sami za sebe. Sad.

AKO IZGUBIMO VJERU DA RAZLIČITO IDE ZAJEDNO, ONDA PRESTAJEMO BITI LJUDI.

Sve vas voli vaš Kerekesh Teatar

p.s. ( za one najosjetljivije – kalendar s Titom je jedino što smo našli u vikendici i nema veze s našim životnim stavovima, neki u ruci imaju gemišt jer je fotkanje bilo spontano i nismo klečali 3 sata koliko se kuhao gulaš. )“ stoji u objavi na Facebooku.

„Za to vrijedi klečati“, konstatuju njihovi pratioci koji su shvatili poruku

***

Bonus video: Lovački gulaš sa pečenim krompirom

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar