Guljenje jajeta lakše je uz ovaj sastojak, Foto: - / Wavebreak / Profimedia

Ako je ljuska jajeta previše vruća, na njoj možemo opeći prste prilikom guljenja.

Takođe, toplom jajetu teže ćemo odstraniti opnu…

Da ne opečete prste i postanete razdražljivi, donosimo vam jednostavan postupak koji daje najbolje rezultate. Za savršeno guljenje jaja potrebno je napraviti sljedeće:

Stavite hladna jaja u vruću vodu

Mnogi će reći da je za kuvanje tvrdo kuvanog jaja najbolje staviti hladno jaje u hladnu vodu te čekati da voda provri. Ali iskustva korisnika na internetu pokazala su da ćete jaje lakše oguliti ako hladna jaja iz frižidera pažljivo uronite u vruću vodu. Jaje se neće razbiti ako ga budete uranjali u vodu uz pomoć kašike ili varjače.

PROČITAJTE JOŠ:

Dodajte žlicu sode bikarbone

U vruću vodu dodajte čajnu kašičicu sode bikarbone. Soda bikarbona povećava alkalnost vode, što pomaže pri opuštanju belanca od unutrašnje opne jaja te tako olakšava guljenje. Nakon što stavite sodu bikarbonu u vodu, pustite da se jaje kuva oko 12 minuta.

Potom izvadite jaja iz vode, ohladite ih i uživajte u laganom guljenju. Ako kuvano jaje uronite u hladnu vodu s komadićima leda, zaustavićete proces daljnje termičke obrade, te si dodatno olakšati guljenje, piše Punkufer.

***

Bonus video: Uskršnja ostrva, Rapa Nui

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook
Twitter
Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar