Foto: Printscreen YouTube/Isabel Maria Vlog

"Mislim da je svačije pravo da udiše zdrav vazduh."

Izabela Marija (27) se iz Kanade doselila u Beograd pre 14 meseci i o svom životu u prestonici priča u videima, koje kači na svoj Jutjub kanal. U jednom od njih ona otvoreno govori o dobrim i lošim stranama života u Beogradu.

Ona prvo navodi lepe stvari, mesta koja voli da posećuje, oduševljena je hranom… Ipak, kaoo i obično, više pažnje izazivaju stvari koje joj smetaju.

Na prvom mestu je dozvoljeno pušenje u zatvorenim prostorima, kaže da je odvratno, ali da se nada da će to uskoro biti regulisano. Na drugom mestu je smeće i zagađen vazduh.

„Nikad nisam živela negde gde nema kanti za reciklažu, navikla sam da se to podrazumeva. Imam kontejnere za reciklažu nedaleko od kuće ali imam osećaj da svo to smeće svakako završi na istoj deponiji“, izjavljuje ona, a što se zagađenja vazduha tiče…

„Zvuči mi suludo da nekad kad izađem napolje ne mogu da vidim ispred sebe od zagađenja. Neverovatno mi je da kada pogledam mapu koja prikazuje zagađenje, samo iznad Srbije je crveno, a sve oko nje je čisto. Mislim da je svačije pravo da udiše zdrav vazduh“, naglašava Izabela.

Pročitajte više

Mnogi su komentarisali kako se slažu sa Izabelinim mišljenjem.

„Voleo bih da se skrasim u Beogradu, ali zagađenost vazduha i cene kirije…“, napisao je jedan gledalac.

„Da, zagađenje vazduha je loše. Otišao sam iz Beograda pre pet godina i tada to nije bilo tako očigledno kao danas“, dodao je drugi.

Pročitajte više

„Potpuno se slažem oko zagađenja vazduha, nedostatka reciklaže i pušenja u zatvorenom prostoru“, konstatovao je treći.

Uprkos tome, Izabela je zadovoljna životom u Beogradu a uspela je i da stekne i nova prijateljstva.

„Srbi su iznendađeni kada čuju da sam došla ovde, pošto je san svakog Srbina da ode u Kanadu. Uvek se iznenade jer ja nemam nikakve korene ovde“, kaže ona.

***

Bonus video: Zagađeni vazduh problem koji više ne sme biti pod tepihom

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare