Miloš Biković
Miloš Biković Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Ministarstvo spoljnih poslova Ukrajine obrušilo se na kanal HBO zbog toga što je u seriji njihove proizvodnje "Beli lotos" angažovan srpski glumac Miloša Bikovića, koji je "izrazio divljenje Rusiji i primio medalju od Vladimira Putina".

Glumačkoj postavi treće sezone Emijem nagrađene HBO serije „Beli lotos“ pridružila se srpska filmska i televizijska zvezda Miloš Biković. Srpski glumac tako će igrati uz Kristijana Fridela, Morgana O’Rajlija, a početak snimanja nove sezone zakazan je za naredni mesec na ostrvima Koh Samuiji i Puket, kao i u Bangkoku na Tajlandu i pratiće novu grupu gostiju u čuvenom letovalištu „Beli lotos“, najavljeno je nedavno…

I Ministarstvo spoljnih poslova Ukrajine je objavilo na društvenim mrežama video klip u kojem proziva „Warner Bros. Discovery“ zbog odluke da Bikovića angažuje, prenosi „Dedlajn„.

– Da li je u redu da radite sa osobom koja podržava genocid i krši međunarodno pravo – pitaju.

„Dedlajn“ je kontaktirao i ovu kompaniju, kao i samog Bikovića za reakciju na komentar Ministarstva spoljnih poslova, ali odgovora za sada nema.

Ukrajina je optužila Bikovića da podržava invaziju Rusije na tu zemlju. Tamošnje ministarstvo tvrdi da je ubrzo nakon invazije, glumac na mreži X, tada Tviter, podelio anketu koja pokazuje da je poverenje u Putina veće nego u Volodimira Zelenskog.

Ministarstvo podseća i da je 36-godišnji glumac igrao u brojnim ruskim filmovima, uključujući „Sunčanicu“ iz 2014, koji je režirao Nikita Mihalkov. Ministarstvo spoljnih poslova Ukrajine saopštilo je još da je Biković snimao na Krimu, poluostrvu koje je Rusija anektirala te 2014.

Takođe i da je glumac imao „direktan susret“ sa Vladimiror Putinom 2018, kad mu je ruski predsednik uručio Puškinovu medalju za unapređivanje ruske kulture.

Podsetimo, prva sezona serije „Beli lotos“, koja je premijerno prikazana u julu 2021. i smeštena na Havajima, dobila je 20 nominacija za nagradu Emi u 13 kategorija, dobivši 10, a druga je imala rekordne 23 nominacije…

Bonus video: Biković, Poptok

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare