Mjuzikl Crni leptir Pozoriše na Terazijama
Foto: TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC

Novu sezonu Pozorište na Terazijama otvorilo je premijerom predstave "Crni leptir", po tekstu Spasoja Ž. Milovanovića, u režiji Marka Jovičića, inspirisanom muzikom legendarne Yu grupe.

Tokom trosatnog izvođenja publika je imala prilike da čuje 27 kompozicija najdugovečnijeg rok benda na ovom prostoru, sa gudačima, trubama, saksofonima, udaraljkama…, džez i bluz elementima.

Glavni junaci su dvoje mladih – devojka koja želi da spašava svet, okupirana svojim poslom, i mladi bokser, kojima će se, uprkos svim njihovim različitostima, desiti neočekivana romansa. Priča je isprepletana i odnosima između braće zainteresovane za istu ženu, prljavim tajkunskim poslovima, ucenama, građevinskom mafijom…

Foto: TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC

Pesme YU grupe su uklopljene u radnju u pedesetak vrlo kratkih scena, a glavni protagonisti su se sinoć presvlačili čak 30 puta tokom predstave. Glavnu junkinju Petru, u dve ravnopravne glumačke podele, igraju Srna Ðenadić i Kristina Jovanović, partneri su im Nikola Šurbanović i Vedran Borovčanin koji igraju Aleksandra Dragina.

Foto: TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC

U podeli su i Marko Radojević, Arsenije Tubić, Dimitrije Ilić, Igor Damjanović, Dušan Radović, Maja Noveljić, Minja Petrović, Milan Milosavljević, Ana Radivojević, Rok Radiša, Milan Antonić, Žarko Dimovski, Aleksandar Gligorić, Jelena Arsić, Barbara Milovanov, Katarina Jovanović, Ana Vučić, Isidora Vlček, Dušan Svilar…

Foto: TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC

U autorskoj ekipi „Crnog leptira“ su i dramaturzi Lazar Stanivuk i Dušan Stojanović, dirigent Milan Nedeljković, kostimografkinja Tatjana Radišić i scenografkinja Kristina Vujović. Muzičke aranžmane i orkestraciju radio je Miloš Branisavljević, koji je istakao da su morali da sve adaptiraju dramaturgiji.

Koreografkinja Milica Cerović najavila je razne plesne stilove u predstavi, scenske pokrete kao rokenrol žurke, neke začudne koreografije, čak i koreografisan boks. Reprize predstave zakazane su za 30. oktobar, 5. i 6. novembar.

Bonus video: Miona Marković i Aleksandar Vučković – Predstava „Deca“ donosi potpuno novi žanr srpskom pozorištu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar