Stiven King Foto: EPA/MAJA HITIJ

Stiže filmska adaptacija kratke priče "Babaroga" (The Boogeyman) Stivena Kinga koja će se na repertoaru domaćih bioskopa naći od 1. juna ove godine.

20th Century Studios obajvio je prvi trejler filma „Babaroga“ reditelja Roba Sevidža i scenariste Marka Hejmena dobitnika nagrade BAFTA za film „Crni labud“ kao i producenta popularne serije „Stranger Things“ Šona Levija, nastalog po adaptaciji priče čuvenog autora horor romana.

Priča prati srednjoškolku Sejdi Harper i njenu mlađu sestru Sojer koje se suočavaju sa gubitkom majke, za šta ne dobijaju punu podršku svog oca Vila, terapeuta koji se nosi i sa sopstvenim bolom. Kada se u njihovoj kući neočekivano pojavi nesrećni pacijent tražeći pomoć, za sobom ostavlja zastrašujuću natprirodnu stvar kojoj su porodice plen, a njihova patnja hrana. Horor-triler „Babaroga“ zasnovan je prilično mračnoj priči predstavljenoj u kultnoj zbirci priča Stivena Kinga „Noćna smena“ (Night Shift) iz 1978. godine.

Nakon uspešnih Kingovih knjiga „Keri“, „Isijavanje“, „Zelena milja“ i drugih, zbirka „Noćna smena“ potvrdila je tadašnjeg perspektivnog mladog pisca i kao vrsnog pripovedača kratke forme. Glavne uloge u „Babarogi“ poverene su Krisu Mesiniju i mladoj glumici Sofi Tačer poznatoj po ulozi u popularnoj seriji „Yellowjackets“.

Bonus video: Hičkok – svoje strahove pretvarao je u filmove

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar