Foto: Promo, EPA/TOBIAS HASE

Pomama za filmskim adaptacijama romana majstora horora Stivena Kinga u poslednje vreme je ogromna, ali sada je došla do te mere da reditelj Pol Gringras već ekranizuje najnoviju Kingovu knjigu "Fairy Tale" koja je objavljena pre samo - deset dana.

U isto vreme objavljen je i trejler za predstojeći Netflixov film „Telefon gospodina Harigana“, zasnovan na noveli iz Kingove zbirke „If It Bleeds“. Službena stranica izdavača Simon & Schuster Kingovu novu knjigu opisuje kao „očaravajući roman o sedamnaestogodišnjaku koji nasleđuje ključeve paralelnog sveta u kojem su dobro i zlo u ratu“.

Gringrasov poslednji film, „News of the World“, upario ga je s njegovim starim saradnikom iz „Kapetana Filipsa“, Tomom Henksom, a vestern je zaradio nominacije za Oskar za najbolju kinematografiju, originalnu muziku, scenografiju i zvuk. Pre toga je režirao „Džejsona Borna“ i „22. jul“, koji su označili povratak vrsti filmova kakve je snimao sredinom 2000-ih s „The Bourne Supremacy“ i „United 93“, piše „Headliner“.

King i Gringras potvrdili su vest o adaptaciji, pri čemu je King rekao:

– Obožavalac sam Pola Grinfrasaa i mislim da je on sjajan izbor za ovaj film!

Greengrass je istakao da je „Fairy Tale“ genijalno delo, „klasična pustolovna priča i uznemirujuća savremena alegorija.“

Bonus video: Glumice čitaju odlomke iz knjige Milene Marković

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar